10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

„Pinocchio” din Prefectura Giurgiu

Este arhicunoscută povestea lui Pinocchio, păpușa de lemn căreia o zână bună i-a insuflat suflet, fără însă a-l transforma în copil adevărat, decât atunci când va fi meritat pe deplin acest lucru. Un lucru prin care se distingea mica păpușă de lemn creată de Gepetto, era faptul că, atunci când nu spunea adevărul, nasul îi creștea cu câțiva centimetri…Ce bine ar fi fost dacă și în viața reală am fi putut depista în acest mod persoanele care ascund adevărul, crezând că o „minciunică” nu face rău nimănui…dar iată că și în viața reală există destui „Pinocchio”, unii ce se devoalează singuri, alții…devoalați!

Cu câteva luni în urmă, scriam despre cel mai proaspăt consilier personal al Prefectului Județului Giurgiu, în persoana lui Cătălin Marius Șerban-Lupu. La vremea respectivă, erau publicate date din CV-ul domniei sale, știut fiind faptul că, având o condamnare de trei ani și jumătate cu suspendare, cu un termen de încercare de cinci ani, ce se derula începând cu anul 2009, avea unele interdicții.

Acum, nu știm sigur dacă interdicțiile cu pricina (anume de a nu ocupa funcții de conducere ce se pot alătura faptei de înșelăciune, fals și uz de fals, evaziune, pentru care fusese condamnat) se refereau și la instituții private. Cert este că, în CV-ul lui Cătălin Marius Șerban Lupu apare că, între anii 2011 – 2014, ar fi ocupat funcția de manager al Sucursalei Giurgiu a BCR Banca pentru Locuințe. În urma informației făcute publice de publicația noastră, am fost contactați, la vremea respectivă, de un reprezentant al Băncii amintite, care ne-a spus, cu subiect și predicat, faptul că banca NU A AVUT, ȘI NICI NU ARE UN ANGAJAT CU ACEL NUME!!! Ptiu…Stupoare! Cine minte? Fostul director al DGASPC Giurgiu (și al multor altor instituții, de stat sau private), actual consilier al Prefectului Județului Giurgiu, sau reprezentantul Băncii? Sincer, înclinăm să credem că este vorba despre primul personaj, care și-a ascuns extrem de bine condamnarea, care nu a recunoscut nicicum acest lucru, deși pe paginile instanței de judecată apare cu totul altceva…același personaj care nu și-a făcut public CV-ul, așa cum ar fi fost normal, în situația în care a fost angajat al unei instituții a statului, el însuși fiind funcționar public. Mai mult, la orice căutare pe GOOGLE, legată de un eventual CV al lui Cătălin Marius Șerban-Lupu, nu există nicio referire. Sau referință! Oare ce motive ar fi avut acesta să își țină la „secret” asemenea informații, care sunt publice inclusiv pentru Președintele României? Se crede mai presus de lege, sau are, într-adevăr, „scheleți” prin CV, ce nu trebuie găsiți de persoanele „indiscrete”, sau de cei care, la un moment dat, i-ar putea pune niște întrebări…retoric, ne întrebăm noi: declararea, în CV (care se consideră document oficial) a unor date inexacte, sau false, nu se încadrează la fals în acte oficiale? Întrebăm, nu dăm cu parul….

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole