20.8 C
Giurgiu
miercuri,10 august 2022

Buy now

Cine o consiliază pe prefecta Florentina Stănculescu?

De la demiterea sa din funcția de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Giurgiu, Cătălin Lupu și-a găsit o umbrelă protectoare la Instituția Prefectului, în calitate de consilier personal al Prefectului Florentina Stănculescu. Mâna sa dreaptă, dacă e să ne luăm după faptul că a intrat inclusiv în cea mai recentă conferință de presă alături de șefa sa.

Numai că…cine este, de fapt, Cătălin Lupu? Ce îl „recomandă”, cum spunea un clasic, doar pentru funcții „mari”, de manager sau șef de „ceva”. Pentru că, o scurtă privire prin CV-ul domniei sale, asta demonstrează: toată activitatea sa profesională a orbitat în jurul unor funcții de conducere.

Pe de altă parte, același Cătălin Lupu este „posesorul” unei condamnări definitive de trei ani de închisoare cu suspendare, condiţionată cu un termen de încercare şi interzicerea anumitor drepturi pe 5 ani, pronunțată de Inalta Curte de Casație și Justiție la data de 25 octombrie 2020, care respinge apelul făcut de Lupu Cătălin referitor la decizia din 10.02…2010!

Conform înscrisurilor oficiale, fapta de care a fost acuzat Cătălin Lupu, ÎNŞELĂCIUNE (articolul 215 Cod Penal) descria şi sancţiona o schemă bancară cu cercuri fără acoperire! Practic, cu ajutorul unui prieten, director de bancă la acea vreme, Lupu distribuia cecuri fără acoperire unor firme care deţineau materiale de construcţie!

Pe înţelesul tuturor, cumpăra, prin intermediul unor naivi băgaţi la înaintare, marfa în contul unor cecuri care erau validate doar telefonic, în contul achizitorului neexistând, de fapt, niciun leu!

Prejudiciul estimat la acea vreme a fost, conform unor surse din proces, de 1 milion de euro.

Doar că ilegalitățile nu s-au oprit doar la condamnarea amintită. În aceste condiții, condamnat fiind pentru instigare la fals, uz de fals şi fraude bancare, (noţiuni ce cuprind infracţiunea de înşelăciune, art 215 CP) Lupu lucrează, în perioada 2011-2015, conform CV ului personal, oficial, deci în termenul impus de încercare, ca manager la Banca Comercială Română, sucursala Giurgiu! Mai apoi, în perioada 2014-2015, Lupu este angajat ca şi director comercial la DRDP Bucureşti, fieful lui Marian Mina.

Și, pentru a-și creiona imaginea de victimă, a ieșit cu mare tam-tam în spațiul public, după ce, în urma unei analize a unei comisii a Consiliului Județean, a fost demis din funcția de director general al DGASPC Giurgiu, funcție pe care o ocupa din 2016, când la conducerea CJ venea bunul său prieten, Marian Mina. Demiterea semnată de către președintele Dumitru Beianu a fost contestată de Lupu la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, doar că răspunsul venit de la instituție e cât se poate de clar: demiterea lui Cătălin Lupu din functia de director al DGASPC Giurgiu a fost avizată de Agentia Natională a Funcționarilor Publici care informează CJ Giurgiu asupra faptului că decizia Consiliului Judetean de demitere este legală din punctul lor de vedere.

Așadar, vorba românească veche ce spune „Zi-mi cu cine te însoțești, ca să îți spun cine ești” își are exemplificarea clară în Instituția Prefectului Giurgiu, odată cu apariția, în funcție de consilier al Prefectului, al controversatului – fost – director al DGASPC, om care are dosarul pătat cu trei ani de închisoare pentru ÎNȘELĂCIUNE!!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

22,878FaniÎmi place
3,430CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles