11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Un pas important pentru a investi mai ușor pe bursa românească, prin proiectul inițiat de deputatul liberal giurgiuvean Gabriela HORGA

Recent, printr-o postare pe contul său de socializare, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga, anunța faptul că un important proiect pentru economia românească a fost deja finalizat și depus la Comisia de buget a Camerei Deputaților.

Inițiat de Gabriela Horga, proiectul are drept scop oferirea posibilității de a se investi mai ușor pe bursa românească, dar și cu mai puțină birocrație. Primul pas ca acest proiect să devină lege a fost făcut joi, 6 aprilie, când, în Comisia de buget a Camerei Deputaților a fost adoptat un raport favorabil al proiectului de lege care prevede impozitarea la sursă a câștigurilor la bursă: 1% pe investiţiile mai mari de un an şi 3% pentru cele mai mici de un an, față de 10% cât este impozitul astăzi.

„Acest proiect de lege a fost inițiat de mine, împreună cu colegul meu Sebastian Burduja (PNL), George Tuță (PNL) și Claudiu Muresan (USR), împreună cu parlamentari de la toate partidele și va ajunge la vot în plenul Camerei Deputaților, for decizional.

Prin acest proiect ne-am propus să încurajăm atragerea și implicarea investitorilor individuali pe piața bursieră românească. Românii vor putea să investească mai ușor pe bursă și, dacă oamenii vor fi mai activi pe piața de capital, vom facilita accesul companiilor românești la finanțare, ceea ce va duce la dezvoltarea economiei”, spunea deputatul liberal giurgiuvean.

Odată cu demararea procedurilor pentru adoptarea acestui proiect, România se aliniază cu celelalte piețe europene care încurajează și care deja oferă un tip de impozit foarte scăzut pentru investiție. „Și în România trebuie încurajate investitorul și investiția, mai ales pe piața de capital și BVB care oferă, în primul rând, transparență”, mai spunea Gabriela Horga.

Acest proiect este rezultatul consultării cu piața, cu toate părțile implicate, cu Bursa de Valori București, ASF, Asociația Administratorilor de Fonduri din România, Asociația Română a Băncilor, Asociația Brokerilor, Ministerul de Finanțe, astfel că deschiderea clasei politice și parteneriatul cu mediul privat poate duce la îmbunătățiri legislative concrete.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole