5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

Cu stângu-n dreptu’! Logica marca PSD – Marian Mina

Este deja arhicunoscut „serialul” așa-ziselor devoalări (în fapt, niște acuzații fără dovezi concrete, doar niște filmări a căror veridicitate dați-ne voie să o contestăm, momentan, ca oameni de presă) derulat – cel mai probabil la comandă, ținând cont de faptul că sunt „devoalate” presupuse fapte petrecute cu multe luni în urmă, a celor de la „Atac la persoană”, dezvăluiri ce îl au în centrul atenției pe președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu.

De la pedofilie, la acte sexuale cu minori, la trafic de influență, acuzațiile curg râu. În consecință, marți, 20 septembrie, Dumitru Beianu a ieșit într-o conferință de presă la care au fost invitați TOȚI jurnaliștii acreditați la Consiliul Județean, prezența nefiind obligatorie (vom explica imediat de ce am făcut această afirmație) în care a contrazis acuzațiile celor de la „Atac la persoană”, precizând, la un moment dat, inclusiv faptul că bănuiește că în spatele tuturor mizeriilor comandate și scrise acolo ar sta conducerea PSD Giurgiu, în speță Marian Mina.

O zi mai târziu, invitat la o televiziune on-line din Giurgiu, Mina se lansează, în stilu-i caracteristic, într-o serie de declarații care sfidează logica. Ba e vinovat Beianu, ba îi dă credibilitate…Mai mult, merge până acolo unde, dacă în primele 15 minute ale emisiunii cu pricina, urmează câteva minute de „avocatul apărării”, după care, din nou, acuzații…Păi cine să mai înțeleagă ceva din declarațiile acelea?

Ca să lucrăm cu materialul clientului, cum se spune, transcriem, mai jos, o serie de declarații ale lui Marian Mina, extrase din emisiune, fără însă a schimba în vreun fel contextul în care acestea au fost făcute.

„Dacă domnul Beianu sau cineva din PNL au cea mai mică bănuială că eu sau cineva din PSD stau la baza acelor presupuse acuzații, nu-l oprește nimeni să se ducă la organele abilitate ale statului și să depună plângeri. (…) Să nu-l oprească acolo dacă se duce” (n.r. era vorba despre DIICOT, unde a apărut, din eroare, informația că ar merge președintele CJ Giurgiu pentru a depune plângeri)

„Subiectul acestui articol nu este cine este în spatele acestui articol să-l comande, ci dacă acele PRESUPUSE fapte sunt adevărate sau nu (…) Părerea mea că sunt lucruri foarte grave descrise în acel articol.”

„Nu-l acuz de absolut nimic pe dl președinte Beianu. Am citit și eu acel articol, eu nici nu mă duc atât de departe cu gândul că s-ar fi putut întâmpla ceva. Dar, repet, dl Beianu are obligația și morală, și legală, să explice dacă acele minore au fost scoase din DGASPC, de ce cu o mașină particulară, să ne explice cum este posibil ca cineva să închirieze un apartament pe persoană fizică în care să se întâlnească persoane instituționalizate din DGASPC în acel apartament particular…A mințit cu nerușinare și în conferința de presă. (…) Am văzut că ați scris pe generic în dreptul lui Beianu – ADMINISTRAȚIE. Ce administrație, oameni buni? Asta e administrația, pe care o citim în ziare”

Păi bine, domnule Mina, cum este cu logica discursului? Întâi dați crezare acuzatului, după care, vreo două-trei minute mai târziu, îl înfierați cu mânie proletară… De altfel, Mina susține, sus și tare, că în conferința de presă susținută marți de președintele CJ, ar fi fost invitată doar o anumită „parte” a presei, „plătită” de acesta, și nu ar fi fost chemați toți ziariștii din Giurgiu. Aici ne permitem noi să îl contrazicem pe Marian Mina, precizându-i că invitația la conferința de presă a fost făcută pe grupul de presă al CJ, în care sunt toți ziariștii acreditați. Cât despre o eventuală doleanță a celor de la „Atac la persoană”, se pare că este doar o gogoriță a lor, într-o instituție având acces, dacă mai ține minte Marian Mina, doar ziariștii acreditați, în mod special (interviuri) fiind permis accesul altor reprezentanți ai presei. Și, să ne amintim cum, în perioada mandatului său, Marian Mina avea un „cerber” la ușă care nu permitea nici măcar ziariștilor (decât unor anumiți ziariști) să intre în biroul său…???

Dar, să continuăm cu declarațiile lui Marian Mina, în care vorbele sale se bat cap în cap, într-un interval de doar câteva minute. După ce, așa cum precizam, ba îi dă crezare, ba îl înfierează pe Dumitru Beianu, Marian Mina își continuă discursul în maniera-i deja arhicunoscută, de „miștocăreli” ieftine, în care ajunge să îl acuze pe președintele CJ Giurgiu chiar de adulter!! Dar, repetăm, acesta este, de fapt, discursul promovat de liderul celui mai mare partid de opoziție din județ…

„Îmi spală mie Beianu adidașii, ca să știe că am adidași de 100.000 de euro? E o prostie…eu vă spun altceva. Dl Beianu, dacă nu cumpăra la consilierele personale pantofi Valentino și nu le cumpăra eșarfe de 60.000 de euro, avea și dânsul bani să își cumpere adidași frumoși. Aș vrea să mă invite și pe mine la Bălanu, unde se întâmplă lucruri, și am înțeles că acolo e foarte frumos, se discută cu consilierii personali, cu conducerea teatrului, e foarte frumos acolo!”

Tot lucrând cu materialul clientului, iată declarația lui Mina, după ce, repetăm, i-a acordat lui Dumitru Beianu prezumția de nevinovăție, ba chiar susține că ar fi aproape imposibil ca președintele CJ să se facă vinovat de faptele relatate în publicația bucureșteană, se contrazice, din nou (probabil uitase ce a declarat în debutul emisiunii).

„Diferența dintre mine și dl Beianu este că eu mă duceam ziua în acele căsuțe de la DGASPC, împreună cu șeful de centru, nu mă duceam noaptea și nu luam copiii în mașina mea personală să îi culc cine știe pe unde…Mă duceam ziua, cu șeful de centru, cu cine a fost director, nu mă duceam seara, nu cu mașina mea personală și cu nu știu ce consilieră personală, și nu îi luam să dorm noaptea cu ei în pat.”

Analizând declarațiile de mai sus, chiar nu mai știm când spune, de fapt, Marian Mina adevărul: atunci când joacă rolul împăciuitorului, și îi acordă prezumția de nevinovăție președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, sau atunci când, fie prin cuvinte dure, fie prin „miștocăreli” ieftine, se lansează în acuzații grave, ce – până la acest moment – nu au la bază nimic concret, ci doar bârfe de cartier, ale vreunor domnișoare bătrâne, geloase și isterice, sau ale vreunui actual sau fost angajat al CJ sau al vreunei direcții din subordine, mânios că a rămas fără loc de muncă din vina sa, ori invidios pe faptul că un coleg, muncitor cât pentru doi, primește bonificații (atunci când acest lucru este posibil).

Oricum, fracturile logice din discursul liderului PSD nu se opresc aici, dar ar fi fost mult prea mult să le transpunem pe toate…Dar vom reveni și cu alte declarații ale aceluiași Marian Mina, din cadrul aceleiași emisiuni tv on-line!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole