12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA: „Legea privind regimul fiscal al nomazilor digitali a trecut de Senat!”

Inițiat de deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga, împreună cu Diana Buzoianu, proiectul de lege prin care se reglementa regimul fiscal pentru nomazii digitali a trecut de Senat, urmând să intre la vot în Camera Deputaților, care va fi for decizional în acest proiect de lege.

„Obiectivul este ca țara noastră să beneficieze de cât mai multe resurse financiare aduse direct în economie prin prezența cât mai multor nomazi digitali aici, în România. Nomazii digitali pot relansa comunități aflate în dificultate, precum Serendiz din Spania, o localitate spaniolă aproape abandonată, dar a fost readusă la viață după ce doi antreprenori au înființat un centru pentru nomazii digitali sau orașul Bansko din Bulgaria este o stațiune de schi care atrage turiști iarna, dar vara se lupta să atragă vizitatori. Apariția spațiului de  lucru pentru nomazii digitali din Bansko a schimbat lucrurile. Localitatea are încasări pe tot parcursul anului, datorită nomazilor digitali care o vizitează, iar mulți dintre ei aleg să stea mai mult”, preciza deputatul PNL giurgiuvean.

Pânâ în acest moment, în România, regimul fiscal al nomadului digital nu are o reglementare expresă prin raportare la prevederile Codului fiscal. Nomazii digitali sunt incluși, practic, în categoria persoanelor fizice nerezidente din punct de vedere fiscal.

„Actul normativ pe care l-am inițiat stabilește că organul fiscal nu poate atribui rezidența fiscală română unei persoane cu viza de nomad digital chiar dacă are o locuință închiriată pe teritoriul României. Prin acest proiect de lege clarificăm regimul fiscal al nomazilor digitali pentru a evita dubla impozitare a acestora.

Este o oportunitate de dezvoltare economică a României! Prin acest proiect, se pot atrage sume semnificative de bani, așa cum au făcut și alte țări”, a mai declarat deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole