17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Replici DURE ale președintelui CJ Giurgiu, Dumitru BEIANU, după acuzațiile publicate într-un articol comandat politic

Cu puține zile în urmă, facebook-ul a fost invadat de distribuirea unui link și a unei fotografii aparținând publicației „Atac la persoană” (despre al cărui șef am scris și noi, devoalându-i trecutul penal așa cum era prezentat de jurnalul.ro), totul sub un titlu obscen, în care președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, era acuzat, nici mai mult, nici mai puțin, decât de pedofilie, relații sexuale cu minori și chiar trafic de influență!

Numai că, la o lecturare a amestecului de vorbe (pentru că anchetă jurnalistică sau reportaj nu poate fi numită mizeria publicată), se vede de la o poștă că totul este o făcătură, o comandă politică. Nici nu ar fi greu de dibuit acest lucru, ținând cont că cel care a umplut, la propriu, facebook-ul cu această invenție este nimeni altul decât consilierul județean PSD, Mihăiță Grigore. Mai mult, însuși președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, fost – la rândul lui – președinte de Consiliu Județean, a ieșit în spațiul public cerându-i explicații lui Dumitru Beianu.

Explicații care, iată, nu au întârziat să apară, ele fiind oferite presei giurgiuvene marți, 20 septembrie, în cadrul unui briefing de presă ce a urmat ședinței de Consiliu Județean.

Cu această ocazie, președintele CJ Giurgiu, liberalul Dumitru Beianu, a declarat:

„La Consiliul Județean am revenit cu o experiență acumulată, cu cele mai bune intenții, și cu dorința de a aduce în județ cât mai multe investiții și servicii necesare, într-un fel sau altul, comunității giurgiuvene.

Nu pot să ascund că mi-am găsit dușmani de top, cel puțin în privința gestionării deșeurilor. Am întâlnit la ECO SUD un adversar care nu face rabat de la nicio metodă de a crea probleme instituției și mie. Înțeleg că unul dintre acționari s-a lăudat că mi-a făcut nu mai puțin de patru plângeri penale la DNA, una dintre ele privind faptul că am schimbat destinația unor sume de bani reprezentând penalități de plată ale redevenței pe care dumnealor o datorau CJ și am transferat acești bani pentru plata salariilor de la DGASPC, anul trecut când știți că au fost ceva probleme în acoperirea sumelor. Despre celelalte trei, habar nu am, nu știu despre ce este vorba, ce tratează, nu am fost chemat până acum, nu mi-e teamă nici când voi fi chemat. Eu apăr interesele comunelor și orașelor din județul Giurgiu, implicit a municipiului Giurgiu, în această relație cu ECO SUD și nu voi regreta deciziile pe care le-am luat sau pe care le-am propus și au fost aprobate în ședințele de consiliu. Avem câteva procese în derulare, primele două sunt favorabile CJ, dar să vedem ce va hotărâ instanța.

Dar am și adversari, din categoria panglicari, care nu înțeleg că s-au terminat alegerile de doi ani, care nu înțeleg că nu într-un mod suburban și abject se pot promova persoane, unii înaintea altora și unii mai deștepți, mai frumoși și mai capabili decât ceilalți”.

Referindu-se, concret, la acuzațiile de acte sexuale cu un minor, prezentate pe larg de autorul articolului amintit, Dumitru Beianu a precizat:

„De când am reușit să îi întrerup contractul d-lui Lupu la DGASPC, o serie de oameni care erau abonați la bugetul instituției au avut de suferit direct, și încet, încet, s-au constituit într-un grup care, nu de puține ori, au căutat modalități concrete de a-mi crea probleme.

Spuneam în ședința de consiliu, ca niciodată în anii anteriori, suntem la zi cu plățile, am plătit foarte multe sume datorate din anii anteriori (vouchere de vacanță, sume de bani câștigate de angajați în instanță). Avem în lucru proiecte de investiții, proiecte de reparații la căsuțe, pentru că pe partea de infrastructură nu s-a făcut nimic în ultimii șase ani, și cu actuala conducere, pe care o felicit in corpore, DGASPC începe să devină o instituție așa cum trebuie, care să pună în centrul său beneficiarul (copil, adult cu dizabilități sau persoană vârstnică).

Despre cei nemulțumiți, sau bondarii care au trebuit să fugă de lângă borcanul cu miere nu am prea multe de spus, pentru că la modul cum a pornit această campanie, o consider din start inacceptabilă și inabordabilă.

Dvs și cetățenilor județului Giurgiu vă spun că nu este nimic adevărat în toate aceste minciuni. Mulțumesc presei că nu a preluat acest articol, scris de un domn care are foarte, foarte mari probleme cu legea, dl Mihai Ghezea, sau asumat…”

Și, pentru că nu își dorește ca lucrurile să rămână așa, adică nelămurite concret, Dumitru Beianu afirma faptul că singurele răspunsuri, în afara declarațiilor de presă de marți, vor fi date în fața judecătorilor sau a procurorilor.

„Voi continua disputa cu dumnealor doar în instanță. Voi face plângeri penale, civile, am apelat la doi avocați, tuturor celor care, într-un fel sau altul, au avut legătură cu acest subiect. Și iau în calcul aici și posibilitatea să existe deja, dat fiind că bugetul DGASPC este foarte consistent, un grup infracțional care să încerce să schimbe modul în care funcționează Consiliul Județean, din care sunt aplicate atribuțiile mele. Iau în calcul și faptul că au fost lezate interesele județului Giurgiu, pentru că vorbim, în perioada aceasta despre investiții foarte mari, care sunt transferate din spațiul estic fost sovietic către Europa, și județul Giurgiu încearcă să facă front comun pentru a atrage aceste investiții în beneficiul cetățenilor, iar acel grup face exact ce nu ar trebui să facă: apare și finanțează și promovează o asemenea mizerie care nu are în spate nicio dovadă, și, mai mult decât atât, liderul celui mai important partid de opoziție din județul Giurgiu, partid aflat în arcul guvernamental, în loc să ceară la rândul lui dovezi celui care a scris, un om cu serioase probleme penale, îmi cere mie explicații și mă pune să prezint nu știu ce…e jenant!”

Cât despre așa-zisele relații pe care le-ar avea cu beneficiarii DGASPC Giurgiu, Dumitru Beianu a lămurit și aceste aspecte.

„Am fost în toate casele protejate și în toate centrele care aparțin de DGASPC, iar domnul Mina, cu colecția lui de adidași de peste 100.000 de euro nu a călcat în niciuna, și îmi reproșează mie că țin cu beneficiarii, că îi privesc în ochi sau că îi simpatizez. Într-adevăr, în acest periplu, ca orice om, te atașezi mai mult de unii sau de alții, am prieteni, la Casa Daniela, la Casa Ansaloni – unde sunt copii, la apartamentele 21 și 22 unde sunt adulți cu dizabilități, dar atât și nimic mai mult.

Atât am vrut să spun, voi continua în instanță, pentru că deja modul în care a fost abordat acest subiect inventat iese din orice tipar, și din punctul meu de vedere nu merită niciun fel de înțelegere”.

Cât privește situația celui care a distribuit, în disperare, peste tot în facebook acuzațiile, Mihăiță Grigore, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, i-a transmis doar un singru mesaj:

„Pe de altă parte, domnul Mihăiță Grigore ar trebui să știe că Decizia 837/13 aprilie 2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție spune că „persoana care promovează pe facebook articole cu conținut defăimător se face vinovată de săvârșirea unei ilegalități. Pe mine nu m-a căutat nimeni să mă întrebe dacă vreo virgulă din acest material este adevărată, dar nu! Împreună puteam face mult mai multe lucruri bune pentru județul nostru, decât putea face Dumitru Beianu de unul singur sau doar Partidul Național Liberal.

Nu se dorește ca Giurgiu să fie un județ dezvoltat, nu se dorește ca la Giurgiu să fie investiții, se dorește să rămânem săraci și ușor de mințit pentru că sunt partide și sunt oameni care doar asta știu să facă.”

O altă acuzație gravă adusă lui Dumitru Beianu este legată de Traficul de influență, acesta fiind acuzat că ar fi intervenit pentru „rezolvarea” situației unui anume Cristian Miu. Doar că și în această situație, Dumitru Beianu a avut argumente menite să demoleze acuzațiile:

„Eu pe acest domn Miu l-am cunoscut doar ca prieten al drei Alexandra, și doar împreună cu ea m-am întâlnit cu el, cu sora ei și cu alte persoane. Nu m-am întâlnit cu el pe holul poliției, cum scrie acolo, nu am intervenit în ce dosare a avut el, nu știu de 7-8, nu știu de ce a făcut această declarație, să îl întrebe cine e în măsură. Ce știu eu, de la el, personal, este că acum 4 ani a avut o perioadă de „rătăcire”, a fost prins și are două dosare penale pentru conducere fără permis. Unul este în instanță și, într-adevăr, i-am spus că dacă nu are bani, îl ajut eu cu un avocat, și mi-am permis că s-a cumințit de trei ani de zile, s-a angajat, vrea să își întemeieze o familie…probabil că instanța îi va da o pedeapsă cu suspendare. Al doilea dosar este încă la Parchet, urmează, probabil, să ajungă în instanță…Dar eu nu am vorbit cu nimeni, nici din Poliție, pentru el sau în favoarea lui. Cu fostul comandant al Poliției m-am întâlnit o dată sau de două ori în sediul Prefecturii, iar cu domnul Dana, actualul comandant, o singură dată, a fost la mine în birou. Nu știu pe nimeni care se ocupă de dosarul acesta…M-a supărat declarația lui. Tot ce vă spun eu este adevărat, dacă se dovedește vreun fals, sunt dispus să îmi dau demisia.

Au fost controale de la AJPIS, nu au fost identificate probleme, urmează un control din ce știu de la Ministerul familiei. Probabil că după aceea va fi făcut de conducerea DGASPC un raport ce va fi făcut public.

Tot ce scrie acolo sunt invenții cu scop evident de a denigra pe Dumitru Beianu. Sunt, într-adevăr, două fete la Ansaloni, care au rămas însărcinate, una a pierdut sarcina, a doua este Alexandra, care încearcă să păstreze această sarcină, este un copil dorit, atât de ea, cât și de partenerul ei, și îmi pare rău pentru ea că este târâtă în această nebunie.”

Cât privește imaginile folosite în „documentarea” articolului cu pricina, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat că fotogafiile publicate au fost făcute de el, nu a fost niciodată ceva ilegal, s-a știut de fiecare ieșire atât a minorilor, cât și a adulților.

„Am fost și voi mai merge în toate casele protejate, dar am rămas mai impresionat de cele patru locații. Săptămâna trecută am ieșit la pizza cu câțiva beneficiari de la apartamentul 22 din Giurgiu, dar repet, sunt acțiuni ale mele, personale, pe care nu țin morțiș să le promovez în spațiul public. Nu au legătură cu funcția, sunt oameni de la care ai ce învăța: chiar dacă e grea viața, dacă ai credință în Dumnezeu și în forțele proprii, găsești soluția”, a mai precizat Dumitru Beianu.  

Întrebat dacă întreaga campanie pornită odată cu acest articol (de precizat faptul că autorii au spus clar că nu se vor opri, că mai au și alte informații legate de Dumitru Beianu), nu este cumva o răzbunare a celui pe care l-a destituit din funcția de director DGASPC Giurgiu, Cătălin Șerban Lupu, președintele Consiliului Județean Giurgiu a precizat:

„Mi-aș dori ca în urma proceselor și plângerilor penale pe care le voi face să vină din partea unor specialiști aceste răspunsuri. Nu vreau să mă pronunț, dar e mai mult decât evident că nu e nimic întâmplător și nu e nimic care să nu fie cumva fără justificare.

Au fost voci care au spus inclusiv în spațiul public că se pregătește un asemenea scenariu încă de acum 3 luni. Am crezut că e o exagerare și că vor fi analizate suficient de bine datele și că vor ajunge la concluzia că nu merită tot scandalul. Dar ceea ce s-a spus atunci s-a întâmplat și este pentru mine o dovadă că este o acțiune deliberată, premeditată, a cuiva. Sperăm să aflăm și a cui!”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole