18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Deputat PNL Giurgiu, Gabriela HORGA: „Aproape 100.000 de elevi vulnerabili au primit deja ajutorul de 500 de lei”

La începutul acestui an școlar, elevii proveniți din familii vulnerabile au putut depune cereri pentru acordarea unui ajutor de 500 de lei, sumă pe care o pot folosi pentru îmbrăcăminte și rechizite. Proiectul, finanțat din fonduri europene, a fost susținut de parlamentarii liberali.

În acest context, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga, anunța, cu puțin timp în urmă, că primii aproape 100.000 de elevi proveniți din familii vulnerabile au primit, deja, ajutorul de 500 de lei.

„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că a făcut deja plățile pentru aproximativ 98.000 de copii. În total, peste 300.000 de preșcolari și elevi din familii defavorizate vor primi ajutoare. Suma totală alocată este de 150 de milioane de lei, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD)”, mai preciza deputatul liberal giurgiuvean.

Data limită până la care se pot transmite către Ministerul de resort dosarele copiilor care se încadrează în primirea acestui ajutor este, conform informațiilor furnizate de Guvern, 23 septembrie 2022.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole