16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Ziua Națională a Lecturii, prilej pentru piticii de la clasa I A a Școlii nr.5 să redescopere plăcerea cititului

Ziua de 15 februarie a fost sărbătorită, pentru prima dată, ca Ziua Națională a Lecturii, motiv în plus pentru puștii de la clasa I A a Școlii Gimnaziale nr 5, conduși în tainele învățăturii de către doamna Niculina Cristea, să redescopere dragostea pentru citit. Și nu orice fel de citit, ci al unor cărți – în format fizic. Este vorba despre cărți primite de cei mici de la Moș Crăciun, chiar înainte de a intra în vacanța de iarnă, cărți ce conțin poezii și povești adaptate vârstei lor.

Așezați frumos în bănci, în cerc, îndrumați de doamna Niculina Cristea, cei mici au citit, timp de mai bine de 45 de minute, din cărțile cu povești și lecturi dedicate vârstei lor.

„Este un eveniment excepțional, o inițiativă menită să readucă în sufletul celor mici dragostea, pasiunea pentru lectură. Doar prin lectură, mai ales la vârste fragede, copiii își pot dezvolta, în timp, un vocabular bogat, putând purta conversații aproape pe orice teme. Pe de altă parte, citind o carte, dar nu pe telefon, cei mici descoperă, prin intermediul imaginației, lumi noi, personaje-eroi și se pot transpune într-un peisaj deosebit”, ne spunea învățătoarea Niculina Cristea.

Cei mici, elevi ai clasei I A din Școala Gimnazială nr 5 Giurgiu, ne spuneau, la rândul lor, că vor lua ziua de 15 februarie ca pe o provocare, de a citi, zilnic, măcar o pagină dintr-o carte dedicată vârstei lor.

Ziua Națională a Lecturii a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis de curând, printre inițiatorii legii numărându-se și un parlamentar giurgiuvean: deputatul liberal Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole