16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Vești din ce în ce mai bune pentru iubitorii sportului din Giurgiu: trei luptători, selecționați la Centrul de perfecționare din București!

Cu aproape un an în urmă, Valentin Gheorghe, cel mai titrat – la vremea aceea – luptător giurgiuvean de la SCM Dunărea Giurgiu, era selecționat pentru perfecționare în sport la Centrul de Perfecționare București și, automat, în lotul național la categoria lui de vârstă și de greutate.

Cum rezultatele excelente nu au întârziat să apară, alți trei sportivi giurgiuveni au ajuns să fie convocați, de către Federația Română de Lupte, la Centrul de Perfecționare din București. Cei trei sunt Iulian Bălăceanu (+100 kg), Carlos Mițoi (+75 kg),  Petrică Roată (60 kg). Toți trei sunt elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 3, din municipiu, o școală nu atât de bine cotată la nivel de oraș, dar care, de câțiva ani, dă campioni pe bandă rulantă în competițiile de lupte. De altfel, convocarea celor trei sportivi vine în urma rezultatelor obținute în etapele de Campionat Interjudețean de lupte greco-romane.

„Prezenta sportivilor giurgiuveni la pregătirea centralizată de la București este dovada clară că la Giurgiu se muncește cu seriozitate iar prezența sportivilor giurgiuveni la „finalele” naționale, la toate categoriile de vârstă arată că luptele la Giurgiu au locul lor în familia sporturilor olimpice”, a declarat prof. Gheorghe Florea- antrenorul coordonator al lotului U-15.

De menționat faptul că micuțul Claudiu Mițoi a început luptele cu doar trei ani în urmă, devenind, în scurt timp, un veritabil pretendent la medalii la toate competițiile la care a participat. Vom reveni, în perioada următoare, cu materiale mai ample (interviuri) cu cei trei proaspăt selecționați pentru Centrul de Pregătire de la București.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole