De mai bine de un an și jumătate, de la preluarea mandatului de președinte al CJ Giurgiu de către Dumitru Beianu, acesta se luptă, la propriu, pentru asigurarea veniturilor salariale pentru cei peste o mie de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu. Numai că acest lucru nu este cunoscut – sau se prefac că nu știu – și de o parte a consilierilor județeni PSD.
Bunăoară, în cadrul ședinței ordinare de luni, 7 martie, aleșii pesediști, prin „vocea” unui consilier deja anchetat de DNA, cu mari probleme legale, dar care, culmea, beneficiază în continuare de susținerea partidului, deși…conform ideologiei lor, dacă era cazul despre alt reprezentant al altei formațiuni politice, clar se încadra la categoria „penali”.
Cum spuneam, mai bine de patruzeci de minute (!!!!) incredibil de mult pentru orice persoană ce putea rezista „eroic” în ședință, această doamnă, Crina Stoianovici, l-a tras mai întâi la răspundere pe președintele CJ, liberalul Dumitru Beianu, apoi pe cei din conducerea DGASPC Giurgiu, cu privire la faptul că „peste o sută de persoane ar rămâne șomeri”. Ca și cum acest lucru s-ar întâmpla peste noapte, fără discuții prealabile cu sindicatul din instituție…Și, pe de altă parte, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, anunța de mai multă vreme că se ia în calcul o reorganizare a Direcției amintite…
Ședința ordinară din 7 martie a avut, pe ordinea de zi, un asemenea punct pe ordinea de zi. Deși pesediștii au încercat, inițial, scoaterea pe ordinea de zi a acestui proiect, la votul în plen s-au opus. Cu toate că, după cele 45 de minute de pledoarie ale „avocatului” DGASPC-iștilor, Crina Stoianovici, președintele CJ le-a transmis răspunsuri aproape punctuale, chiar cu o serie de explicații…
„Încă de la înființarea Direcției, existau date conform cărora beneficiarii trăiau în condiții improprii, mult sub nevoile lor. Acum, din păcate, această direcție a ajuns să ofere servicii de protecție socială angajaților, și nu beneficiarilor. Nu este vina mea, personal, că anvelopa salarială a sărit atât de mult în ultima perioadă, fără ca grija pentru beneficiari să crească. Mai mult, în mandatul trecut, peste 200 de persoane au fost angajate, unele – conform declarațiilor lor – contra unor sume de bani ce le garantau inclusiv ieșirea la pensie de pe acele posturi… Prin ceea ce facem acum, prin reorganizare și reducerea cu 101 posturi, nu facem altceva decât să salvăm instituția, să îi salvăm pe cei peste 700 de angajați care vor rămâne. Din păcate, nimic din ce s-a făcut în ultimii ani nu a fost făcut pentru copiii și beneficiarii DGASPC, ci pentru cu totul alte persoane. Pe de altă parte, această reorganizare a fost începută de anul trecut, după o analiză făcută atunci”, preciza președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.
În final, proiectul inițiat de președintele Beianu a trecut, cu 18 voturi pentru și 10 contra (ale social-democraților), după ce aceștia din urmă și-au dat din nou „în petec”, aplaudând în zeflemea (la inițiativa aceluiași consilier județean Mihăiță Grigore, care aplaudase cu două ședințe în urmă respingerea unui alt proiect de hotărâre cu privire la înființarea unui centru de hipoterapie pentru copiii cu dizabilități, la Adunații Copăceni) argumentele aduse de către directorul adjunct al DGASPC Giurgiu, cu privire la modificarea organigramei instituției.