16 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Vești bune, aduse de președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan MOTREANU: „România va putea accesa, de astăzi, fondurile alocate prin PNRR!”

Astăzi, Consiliul Afaceri Economice și Financiare a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență al României! În aceste condiții, țara noastră va putea accesa cele 29,2 miliarde de euro alocate prin Fondul de Redresare și Reziliență Next GenerationEU.

Anunțul a fost făcut public de către președintele organizației județene a PNL, europarlamentarul Dan Motreanu.

Aprobarea PNRR de către Consiliu va declanșa plata a 3,6 de miliarde de euro către România sub formă de prefinanțare care ar putea fi primită în perioada noiembrie – decembrie a anului în curs.

România intenționează să implementeze energiile regenerabile, să realizeze investiții și reforme în domeniile renovării clădirilor, modernizării căilor ferate, gestionării pădurilor, apei și a deșeurilor.

Cele 14,2 miliarde de euro sub formă de granturi și 14,9 miliarde de euro sub formă de împrumuturi vor fi utilizate și pentru asigurarea tranziției digitale a serviciilor publice ale țării și întărirea rezilienței sistemului de sănătate, a mai precizat europarlamentarul giurgiuvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole