10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Doar 32 de infracțiuni cu violență, în 9 luni, înregistrate la nivel de IPJ Giurgiu

Faptul că, în mai toate comunicatele și informările de presă transmise de biroul mass-media al Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu conțin informații legate doar de bețivi și drogați la volan ne-a făcut să ne întrebăm, îndreptățit, dacă acestea sunt singurele infracțiuni cu care se mai confruntă polițiștii giurgiuveni.

În aceste condiții, am solicitat reprezentanților IPJ Giurgiu o statistică privitoare la alte tipuri de infracțiuni, mai ales cele săvârșite cu violență, ce au fost instrumentate în primele nouă luni ale acestui an. Solicitarea noastră este pe deplin îndreptățită, întrucât pe parcursul ultimelor luni, televiziuni naționale (prin emisiuni de nișă) au prezentat diverse cazuri în care tinere erau abuzate sexual sau chiar omorâte de concubini sau soți.

Astfel, conform răspunsului furnizat de IPJ, de la debutul acestui an, la nivelul județului nostru au fost înregistrate un număr de 32 de infracțiuni săvârșite cu violență (viol, tâlhărie, omor). Din aceste 32 de infracțiuni, în 28 de cazuri au fost identificați autorii, iar într-o singură situație, victima și-a retras plângerea prealabilă.

Din nefericire, conform aceleiași informări, în patru cazuri din cele 32 de infracțiuni s-a constatat decesul victimei.

Ceea ce uimește este faptul că în 14 situații din cele prezentate au fost implicate femei (atât ca victime, cât și ca autori ai faptelor), iar în 9 (aproape un sfert, în consecință) vorbim despre implicarea minorilor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole