16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Veste bună pentru șoferi, promovată de deputatul liberal giurgiuvean Gabriela HORGA: Centura Mihăilești va fi finalizată înainte de termen!

Un drum care va decongestiona mult traficul pe raza orașului Mihăilești și a localităților limitrofe, dar care va duce și la parcurgerea într-un timp mai scurt de aproape trei ori aunor sectoare de drum, este pe ultima sută de metri, înainte de finalizare.

Despre centura Mihăilești, căci despre acest drum este vorba, a făcut o scurtă declarație inclusiv deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela Horga.

„Asistăm la încă un eveniment marca PNL. Astfel, în aceste zile, constructorul efectuează ultimele lucrări pe Centura Mihăilești, înainte de darea în folosință. Această lucrare va fi finalizată înainte de termen, cu aproape trei luni mai devreme, potrivit estimărilor firmei care se ocupă de proiect”, spunea Gabriela Horga.

În urmă cu puțin peste un an, mai exact în 25 septembrie 2020, guvernul PNL a deblocat proiectul și au fost depuse, astfel, ofertele pentru construirea acestui drum de centură; două luni mai târziu, pe 12 noiembrie, se desemna compania câștigătoare, iar pe 1 mai 2021 au început lucrările.

Construirea centurii va avea ca efect reducerea timpului de călătorie pe varianta de ocolire a orașului Mihăilești și creșterea vitezei medii de deplasare de la 24,3 km/h la 85 km/h. Devierea traficului greu și de tranzit în afara orașului va duce la reducerea poluării aerului în zona localității urbane, prin creșterea fluenței atât a traficului de tranzit, deviat pe varianta de ocolire, cât și a traficului rămas în zona urbană.

„În plus, vom asista la reducerea poluării sonore în zona localității urbane, prin devierea traficului greu pe o rută ocolitoare și prin creșterea fluenței traficului rămas în zona urbană.Teoretic, proiectul a demarat în 2011, dar în realitate nu a fost o prioritate pentru niciunul dintre guvernele de până în 2019, fiind amânat de mai multe ori. Ultima dată, CNAIR a reziliat contract în aprilie 2019, la cererea lui Răzvan Cuc (PSD), ministrul Transporturilor din acel moment”, a mai precizat deputatul liberal giurgiuvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole