16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Europarlamentarul liberal giurgiuvean, Dan MOTREANU, printre cei mai activi în solicitările de sprijin pentru România în plină criză sanitară. Ce răspuns a primit de la Ursula von der Leyen

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-a asigurat pe europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE) de răspunsul prompt al Uniunii Europene la nevoile României în contextul unei recrudescențe a numărului de cazuri de COVID-19. Într-o scrisoare răspuns transmisă eurodeputatului român, citată de caleaeuropeana.ro, șefa executivului european a subliniat că  Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență (ERCC) a coordonat și a cofinanțat asistența din partea a șapte state membre:

“Acum o lună, în plină criză sanitară, când România se confrunta cu lipsa anticorpilor monoclonali, am trimis o scrisoare Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și comisarilor de resort pentru a le solicita intervenția pe lângă reprezentanții statelor membre ale Mecanismul de Protecție Civilă (UCPM). România avea nevoie să cumpere sau să împrumute de la acestea 12.700 de flacoane de Tocilizumab pentru tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19. În răspunsul său, președinta Comisiei Europene m-a asigurat de răspunsul prompt al Uniunii la nevoile României”, a anunțat europarlamentarul liberal giurgiuvean Dan Motreanu, într-o postare pe Facebook, făcută luni, 22 noiembrie.

Conform răspunsului primit de la Președinta Comisiei Europene, România a primit următoarele forme de sprijin din partea unui număr de șapte state UE: Polonia (200 de concentratoare de oxigen, 55 de monitoare cardiace, 50 de aparate respiratorii, 1 000 de pulsometre și 3 seturi de echipamente pentru dezinfectare); Italia (5 200 de flacoane cu anticorpi monoclonali); Danemarca (15 ventilatoare și 8 concentratoare de oxigen); Austria (1 075 cutii de medicamente); Franța (89 030 de flacoane de medicamente, 18 ventilatoare mobile, EIP, teste antigenice, kituri de eșantionare și pompe de seringă); Germania (12 750 unități de anticorpi monoclonali casirivimab/imdevimab); Slovacia (500 000 de teste antigenice, 3 136 000 de seringi, 1 152 000 de ace și 1 000 de doze de anticorpi monoclonali bamlanivimab.

Un stat participant la UCPM, și anume Serbia, a trimis 20 concentratoare de oxigen (8L), 150 concentratoare de oxigen (5L), 4 865 doze de anticorpi monoclonali bamlanivimab și 1 500 de doze de Regeneron). La rândul său, ERCC a trimis 550 de concentratoare de oxigen din rezerva medicală rescEU a Comisiei găzduită în Olanda.

“În același timp, Președinta CE a confirmat că Instrumentul pentru sprijin de urgență (ESI) va acoperi transferul a până la 200 de pacienți la spitale din străinătate și unele costuri legate de sosirea echipelor medicale în România”, a conchis Dan Motreanu, în aceeași postare pe contul de socializare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole