1 C
Giurgiu
vineri,8 decembrie 2023
spot_img

Un PENAL, erijat în reprezentant AUR, acuză, cu minciuni, conducerea Primăriei din Stănești de ilegalități!

Posesor al unei condamnări penale, pronunțate în anul 2021 de către Judecătoria Giurgiu, un anume Lazăr Mitică Geani, membru AUR (după cum se recomandă pe contul său de facebook), face valuri la adresa Primăriei comunei Stănești, condusă de Dănuț Mitrea.

Astfel, individul despre care vorbim, postează (doar de dragul de a dezinforma) tot felul de mesaje menite să dea fiori oricui: de la acuzații legate de faptul că primarul ar fi făcut investiții absolut neavenite cu banii cetățenilor, până la faptul că Dănuț Mitrea și-ar fi însușit proiecte ale predecesorului său, Silvian Șiu.

Scurt istoric al postacului…

Cel ce se vrea a fi candidatul AUR pentru Primăria comunei Stănești la alegerile din 2024 și-a început deja campania…și cum altfel, decât cu acuzații nefondate și cu dezinformări crunte, ce pot fi desființate la o simplă documentare la Primăria comunei amintite.

O primă tentativă a „cătindatului” AUR, Geani Mitică Lazăr, a fost legată de realizarea, în comună, a unui teren de mini-fotbal, realizat din Fonduri Europene (AFIR), și nu „din banii comunității”, cum susține acesta!

„Buna dimineața,aici aveți cheltuielile ptr terenul de fotbal de la Stănești.Asta să știți și voi unde sunt bani voștri.Am sa va țin la curent și cu alte cheltuieli făcute de Primăria STĂNEȘTI”, scria, pe 30 ianuarie, respectivul…

Deși posta drept „dovadă” a descoperirii sale mai multe print-screen-uri cu postarea pe SICAP a lucrării, același individ uită, cu desăvârșire…să posteze și panoul care demonstrează sursa de finanțare a terenului amintit…Nu-i nimic…Îi arătăm noi!

O altă postare, o zi mai târziu…de această dată vorbește despre o asfaltare care, în concepția sa, ar fi fost făcută de fostul primar, Silvian Șiu. Doar că, ce să vezi, un „urmăritor” al reprezentantului AUR i-a dat imediat replica: „Da este pus de fostul primar adevărat cu banii luați după cariera 🤭🤭scz nu trebuia sa zic asta nu 😂”…

Dar o nouă dezinformare, marca Geani Lazăr! După solicitarea noastră, primăria comunei Stănești ne-a precizat faptul că lucrările de asfaltare, semnate pe PNDL 2, program de dezvoltare al Ministerului de resort (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației), au fost efectuate în baza Contractului de finanțare nr.  2141/30.10.2017. Dată la care, să ne fie cu iertare, dar Silvian Șiu nu mai era, de ceva vreme, primar…

Cine este, de fapt, Geani Mitică Lazăr…

Pe lângă faptul că se erijează în reprezentant al AUR în comuna Stănești, cu dorințe de afirmare și de mărire (se visează primar, cel puțin, după 2024), personajul amintit are, în „bagajul” său, o veritabilă „zestre” penală…

Lazăr Mitică Geani – sursa foto: facebook

Dovadă de necontestat, în data de 5 martie 2021, Geani Mitică Lazăr este CONDAMNAT PENAL în dosarul 7633/236/2020, pentru „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe – art. 336 NCP”.

Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 1, 2 și 10 C.proc.pen. în referire la art. 53 lit. c C.pen. ?i art. 61 alin. 1, alin. 2 și alin. 4 lit. c C.pen. condamnă pe inculpatul LAZĂR MITICĂ GEANI, fără antecedente penale, la pedeapsa amenzii în cuantum de 2000 lei (ce a fost calculată prin înmulţirea unui număr de 200 de zile-amendă cu suma de 10 lei corespunzătoare unei zile-amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (infracțiunea din data de 01.08.2018). În baza art. 63 C.pen. atrage atenția inculpatului că în situația în care, cu rea-credință, nu va executa pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se va înlocui cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Dispune comunicarea prezentei hotărâri, după rămânerea definitivă, către I.P.J. Giurgiu în vederea aplicării dispoziţiilor art. 114 alin. 1 lit. b din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. În baza art. 404 alin. 4 lit. e C.proc.pen. rap. la art. 398 C.proc.pen. cu referire la art. 274 alin. 1 C.proc.pen. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 300 de lei cheltuieli judiciare din faza de urmărire penală și 200 de lei cheltuieli judiciare din faza camerei preliminare și de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 26.01.2021.

Document: Hotarâre  64/2021  26.01.2021.

Iar „istoricul” lui Geani Lazăr nu se oprește aici…Zeci de cetățeni din comună au declarat, pentru evenimentgr.ro, faptul că acest individ, pe vremea când deținea o firmă de lucrări PVC (geamuri și uși de tip termopan), le-a dat „țeapă”! Concret, încasa sume de bani, după care… nici „ucigă-l toaca” nu îl mai vedea la lucrare!!

Pe alții, același Geani i-a înșelat cu zeci de milioane de lei vechi, promițându-le că le va aduce mașini din Bulgaria, înmatriculate acolo…deh, era la modă, înainte de 2016! Nu se știu încă motivele, dar o bună parte dintre cei păgubiți au preferat să își facă, într-un fel sau altul, dreptate singuri!

Și acestea sunt doar două situații, aflate la „prima strigare”, după deplasarea reporterilor noștri în comuna Stănești.

În loc de epilog…

Întrebarea care se naște, în mod firesc, la final, este dacă, dincolo de disprarea de a avea adepți și membri, conducerea AUR din Giurgiu (și chiar de la nivel național) au cunoștință de calitatea persoanelor care le reprezintă în teritoriu. Ar fi interesant să obținem, din partea domniilor lor, un punct de vedere, ținând cont de faptul că persoane cu un trecut incert, dubios, cu antecedente penale, se erijează în „purtători de mesaj” ai formațiunii politice amintite…

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole