3.9 C
Giurgiu
miercuri,29 noiembrie 2023
spot_img

Liberalii nu agreează propunerea PSD privind taxa de solidaritate. Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, că PNL nu susține noi creșteri de taxe pentru că mediul de afaceri din România are nevoie de „predictibilitate”

Prim-vicepreședintele PNL mai spune că impozitul de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii este o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut.

„Nu știu ce analize economice are PSD, dar nouă ne este teamă că o astfel de taxă va avea ca efect creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăseşte în preţ și prin urmare vor fi afectaţi tocmai cetăţenii și nu firmele. Nu înteleg clar ce dorește PSD: bani la buget sau să protejeze cetățenii, care oricum au veniturile sub presiunea inflației. Sunt multe motive să credem că propunerea PSD va duce la creșterea preţului unui produs alimentar. PSD spune că protejează companiile româneşti prin această măsură, dar mă întreb dacă a discutat cu aceste companii care au capital românesc”, spune Motreanu.

Prim-vicepreședintele PNL susține că în acest moment Coaliţia are un program de guvernare asumat iar „propunerile președintelui PSD, Marcel Ciolacu nu se regăsesc”.

„Nu susținem noi creşteri de taxe. În primul rând se încalcă un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate şi Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales ca ele nu au fost discutate in partid dar si pentru că astfel de propuneri vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri”, a mai spus liderul liberalilor giurgiuveni.

PSD a reluat tema introducerii unei taxe de solidaritate încă de la începutul anului, în contextul în care în luna mai urmează o rocadă guvernamentală iar Marcel Ciolacu ar urma să fie premier. În acest context PSD dorește să facă noi propuneri partenerilor de Coaliție iar taxarea cu 1% a cifrei de afaceri a companiilor cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro este una dintre ele.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole