23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA: „Partidul Naţional Liberal nu susține creșterea taxelor pentru companii și nici impozitul progresiv pe veniturile angajaților”

La o lună după intrarea în vigoare a legii bugetului și a ultimelor modificari la Codul Fiscal, liderii PSD propun o nouă taxă, de 1% din cifra de afaceri a marilor întreprinderi. Chiar și simpla vehiculare a unor noi taxe afectează grav stabilitatea mediului de afaceri, predictibilitatea, orice posibilitate pentru acesta de a-și face previziuni reale.

Știm cine va plăti această taxă a PSD. Companiile mai mari, cu capital românesc sau străin.

Dar cine o va suporta efectiv?

CETĂȚENII O VOR SUPORTA pentru că orice taxă duce la creșterea preturilor, deci tot oamenii vor suporta efectiv aceasta taxă, a precizat deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

Noua taxă propusă de PSD, dacă ar fi aplicată, ar lovi tot în veniturile cetățenilor. Dacă firmei Albalact i se aplică taxa de 1%, iar taxa se aplică și supermarketurilor care vând produsele acestei firme, e chiar așa de greu de intuit că prețul produselor va crește? Nu este nici pe departe un exemplu izolat.

Printre companiile trecute de PSD pe lista neagră se regăsesc întreprinderi cu domenii de activitate precum industria de mașini și echipamente, industria alimentară și a băuturilor, retail sau telecomunicații. Altfel spus, este vorba despre produse și servicii pe care le folosesc foarte mulți cetățeni și care vor deveni mai scumpe dacă măsura PSD s-ar aplica.

Dând dovadă de populism, cei de la PSD vor să lovească în companiile care asigură sute de mii locuri de muncă și contribuie la bugetul de stat. Companiile cu venituri de peste 100 de milioane de euro au 650.000 de angajați, contribuie cu 32% la veniturile din TVA încasate la bugetul public și asigură 29% din impozitul pe profit la bugetul public, mai preciza parlamentarul liberal.  

Acestea sunt cifrele reale ale unei măsuri care a mai fost vehiculată și susținută de Dragnea, nu doar acum de Marcel Ciolacu.

Ceea ce nu înțeleg este cum se explică asigurarea dată, la momentul prezentării bugetului în Parlament, de ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, că nu vor fi introduse noi taxe? Angajament asumat și in programul de guvernare și de la care PNL în mod clar nu se nu se abate.

Bugetul a fost votat de Parlament în condițiile în care ministrul Finanțelor a dat asigurări că sunt suficienți bani atât pentru investiții, cât și pentru susținerea categoriilor vulnerabile.

Iar acum, cei de la PSD susțin că ar fi nevoie de această nouă taxă! a încheiat deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole