26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Încă un pas pentru un spital județean modern la Giurgiu!

Alături de alte 26 de unități sanitare din țară, Spitalul Giurgiu se află pe lista celor ce vor beneficia de lucrări de investiţii, reabilitări, consolidări şi dotări aferente, prin două împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții.

Este hotărârea aprobată în ședința din ultima zi a lunii ianuarie a Guvernului, iar pe lista unităților ce vor primi acești bani se regăsesc, alături de Giurgiu, spitale din Bacău, Bihor, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dolj, Harghita, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman şi municipiul Bucureşti.

Proiectul urmează să fie analizat în Parlament și se referă la contractarea a două împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii. Banii vor folosiți pentru lucrări de investiţii, reabilitări, consolidări şi dotări aferente unităţior spitaliceşti.

Voi vota acest act normativ, pentru că trebuie folosite orice resurse pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate – fonduri naționale, fonduri europene, împrumuturi, a precizat deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela Horga, la scurt timp de la aprobarea finanțării.

De asemenea, recent, proiectul care vizează noile secții de oncologie și neurologie ale Spitalului Județean de Urgență Giurgiu a fost selectat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), urmând a se aproba o hotărâre de guvern în acest sens.

Finanțarea totală se ridică la 210 milioane euro, iar implementarea proiectelor – a căror finalizare este preconizată pentru anul 2025 – va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Națională de Investiții.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole