12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Un deținut din Penitenciarul Giurgiu a murit după o bătaie cu un coleg de celulă

Miercuri, 9 martie, în jurul orelor 15:30, între două persoane private de libertate clasificate în regim de maximă siguranță, în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu a izbucnit un conflict spontan care a condus la decesul uneia dintre acestea. Decedatul, în vârstă de 50 ani, avea de executat 25 de ani de închisoare, iar agresorul, cu aproximativ 10 ani mai tânăr, avea de executat șase ani de detenție. Cei doi erau colegi de celulă de puțin timp, însă nu au avut nicio problemă până în ziua fatidică de 9 martie.

Personalul medical al unității și personalul operativ au intervenit conform procedurilor în vigoare, însă în pofida manevrelor de resuscitare la care au participat și un echipaj de ambulanță, solicitat prin Serviciul Unic de Urgență 112, la ora 16:10 a fost constatat decesul.

În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Verificările la fața locului au început imediat după incident, fiind realizate de către organele judiciare, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

De asemenea, s-a procedat la informarea familiei deținuților, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a Poliției Municipiului Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole