16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Ultima ședință a anului pentru Comisia pentru afaceri juridice și drepturile omului din Adunarea Parlamentară. Deputatul liberal Gabriela HORGA, unul dintre participanți

Săptămâna aceasta a avut loc ultima ședință a Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a Adunării Parlamentare la Consiliul Europei (APCE) din acest an, ne spunea, de curând, deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga. De altfel, aceasta a participat la aceste lucrări, prezentându-ne, de altfel, și temele dezbătute în cadrul sesiunilor comisiei.

„Au fost mai multe subiecte abordate, dar șapte dintre acestea sunt, de departe, în topul importanței lor. Astfel, s-a discutat despre otrăvirea lui Alexei Navalny, subicet amplu dezbătut inclusiv de mass media internațională. Un alt subiect important a fost legat de folosirea abuzivă a sistemului Schengen de către statele membre ale Consiliului Europei ca sancțiune motivată politic. Totodată, s-au purtat discuții cu privire la o propunere de rezoluție privind acuzațiile de tortură sistemică privind locurile de detenție din statele membre ale Consiliului Europei”, spunea Gabriela Horga.

De asemenea, deputatul liberal giurgiuvean, participant la aceste ședințe, a mai precizat că alte subiecte importante abordate în discuții au fost legat de punerea în aplicare a hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului – al 11-lea raport; abolirea pedepsei cu moartea; prevenirea discriminării pe baza vaccinurilor și au fost dezbătute răspunsurile Comitetului Miniștrilor Consiliului Europei la recomandările comisiei.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole