10.8 C
Giurgiu
duminică,3 decembrie 2023
spot_img

Trei proiecte importante prin ANGHEL SALIGNY la Ghimpați

Sursă de finanțare extrem de importantă, programul ANGHEL SALIGNY, susținut intens de Guvernul Nicolae Ciucă, este și pentru comuna Ghimpați o reală gură de oxigen pentru realizarea unor investiții necesare creșterii nivelului de trai al locuitorilor.

Este vorba, după cum ne spunea primarul localității, Constantin Cărăpănceanu, despre trei proiecte ce vizează modernizarea de drumuri, alimentarea cu apă potabilă și extinderea rețelei de canalizare din comună.

„Un prim proiect, în valoare totală de 12.951.160,90 lei (din care 413.409,49 lei cofinanțare de la bugetul local) este legat de modernizarea a 9,142 km drumuri de interes local în localitatea Ghimpați, comuna Ghimpați. De altfel, acesta este cel mai amplu proiect pentru care s-a obținut finanțare prin Programul Anghel Saligny”, preciza primarul localității, Constantin Cărăpănceanu.

Alte două proiecte, pentru care s-a obținut finanțare tot prin Programul Anghel Saligny, sunt legate de rețelele de apă și de canalizare.

Cu o valoare de 5.110.860,19 lei (cofinanțare de la bugetul local, 272.358,68 lei), realizarea unei canalizări menajere în localitatea Ghimpați – rest de executat va cuprinde sisteme de canalizare și stație de epurare a apelor uzate, inclusiv construcție nouă pentru canalizarea pluvială și sisteme de captare a apelor pluviale. Termenul de realizare al proiectului este de 36 de luni, iar lungimea rețelei este de 1,180 km.

Extinderea sursei de apă potabilp și tratarea apei la investiția existentă este cel de-al treilea proiect câștigat la finanțare de către comuna Ghimpați, cu o durată de realizare de 30 de luni, și cu o valoare totală de 4.335.700,53 lei, din care cofinanțare de la bugetul local este de 215.076,25 lei. Ca urmare a acestui proiect, 2527 de locuitori ai comunității ghimpețene vor fi deserviți de noua investiție.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole