22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Timpi de așteptare de o oră în PTF Giurgiu. Ce recomandă polițiștii de frontieră

Urmare a unor restricții impuse de autoritățile bulgare pe teritoriul statului vecin, traficul prin Punctul de Trecere  a Frontierei Giurgiu este îngreunat, motiv pentru care, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de așteptare și efectuarea unui control operativ fiind suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care efectuează controlul documentelor și numărul arterelor de control.

Facem apel la cetățenii care tranzitează PTF Giurgiu să manifeste înțelegere și recomandam persoanelor care intentionează să intre în România  prin Bulgaria folosirea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internaţional. 

Reamintim că, la graniţa cu Bulgaria sunt operaționale 11 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

  • pe raza jud. Constanţa – P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov,  P.T.F. Negru Vodă, P.T.F. Lipnița, P.T.F. Dobromir
  • pe raza jud. Călăraşi P.T.F. Călăraşi
  • pe raza jud. Giurgiu- P.T.F. Giurgiu,
  • pe raza jud. Teleorman P.T.F. Turnu Magurele, P.T.F. Zimnicea,
  • pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet

De asemenea, recomandăm pregătirea din timp a documentelor de călătorie necesare la intrarea în ţară, în vederea scurtării timpului de control.

Totodată, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.      

Joi, 17 august, timpii medii de așteptare pe sensul de ieșire din țară, prin PTF Giurgiu, erau de 30 de minute la autoturisme și de peste 60 de minute la camioane.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole