22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

TĂIEREA SALARIILOR – Soluția PSD pentru Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Giurgiu!!

Într-o emisiune moderată, culmea, de un consilier județean al PSD, președintele formațiunii politice amintite vine și dă soluția salvatoare pentru DGASPC: TĂIEREA SALARIILOR!!

Plângând – asemenea colegilor de partid din Consiliul Județean – cu lacrimi de crocodil de mila celor 100 de familii care rămân muritoare de foame de mâine, în opinia lui, Marian Mina, prezent în emisiunea moderată de un consilier județean al formațiunii politice pe care o „patronează” la nivel județean (chiar, ANI nu ar avea nimic de zis în această situație???), după un elogiu mai  ceva ca în cazul acordării titlului de Cetățean de Onoare al municipiului (dar mai degrabă demn de perioada ante-decembrie 1989), găsește, așa, subit, soluția: diminuarea salariilor!

Salarii despre care, uită ‘mnealui să precizeze, au sărit în aer în exact perioada cât domnia sa conducea, cu mână și branț de fier, destinele județului nostru, iar partidul pe care îl reprezintă era, prin Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu &Co, la Guvernare, de-a lungul anilor.

Cât despre angajări…ce declară același Marian Mina în cadrul aceleiași emisiuni?? Că a făcut angajări „așa cum scrie la lege, să ne aliniem și noi țărilor UE. Este adevărat că cei de la Ministerul de Finanțe și de la cel al Muncii nu au aliniat standardele de cost cu personalul”. Păi cine era, domnule Mina, la Guvernare? Nu cumva colegii dvs de partid? Ce v-a reținut pe dvs, sau pe colegii dvs, să îi trageți „de urechi”, să le amintiți că au, la rândul lor, niște obligații? Dar, pe principiul lui „lasă că merge și așa”, sau „după noi, potopul”, v-a păsat…fix cât negru sub unghie! Și, în altă ordine de idei, nu cumva și azi Ministerul Finanțelor vă aparține? A făcut onor domnul Câciu ceva pentru îndreptarea acestei situații? Nu vă mai chinuiți să dați răspuns, că îl știm deja: NU! Și, în cazul ăsta, nu cumva domnul Mina e atât de băgat în seamă de ministere, încât șefii îl tratează cu indiferență? Asta că tot a fost lăudat, de zor, în cadrul emisiunii respective, că a făcut…și a dres…dar de fapt erau proiecte ale liberalilor, promovate de liberali…

Când tu vrei să dai 200 de inși afară, de ce ai angajat consiliul județean, de ce ai angajat la DGASPC, că ai primit măsură de la Curtea de Conturi, de ce ai angajat fără fond de salarii, fără prevedere bugetară, dacă știai că dai afară, de ce ai făcut aceste lucruri?”. Fără răutate, domnule Mina, dar cele 200 de angajări au fost făcute PE TIMPUL MANDATULUI DVS, așa cum s-a arătat în nenumărate rânduri. Controlul Curții de Conturi a fost efectuat tocmai pentru verificarea mandatului dvs….Și atunci, pe cine întrebați, tot pe dumneavoastră???

Ce face PSD? Votează împotrivă, considerând că DGASPC Giurgiu trebuie să facă asistență socială pentru angajați, nu pentru beneficiari. Că trebuie să se dea examen pentru fiecare post? Foarte bine, așa se întâmplă în orice societate sănătoasă, în orice instituție în care trebuie păstrată și promovată performanța, nu non-munca. Vor folosi căile legale de atacare a proiectului de hotărâre (adică vor îndatora și mai mult DGASPC-ul) și înainte de orice, trebuia un dialog, în opinia lui Marian Mina, dialog în cadrul căruia să se găsească tot soiul de soluții – probabil mai reduceau puțin din salarii, dar păstrau locurile de muncă, ceva, ceva trebuia să existe! Cum spune, cu subiect și predicat, Marian Mina. Halal soluție social-democrată, domnule deputat! Chiar, oare angajații ar fi de acord cu aceste diminuări? Pe ei i-ați întrebat???

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole