26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Sute de locuitori ai comunei Oinacu ajung, în această vară, la Prislop, grație primarului Fabian ȚÎRCĂ! (FOTO GALERIE)

Pentru un bun creștin, pelerinajul este prilej de bucurie, întărire în credință și îmbogățire sprirituală. Astfel, până acum, o sută de persoane de vârsta a treia (și nu numai) au ajuns, cu sprijinul financiar oferit de primarul liberal al comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, la Prislop, la unul dintre cele mai sfinte locuri din România: mormântul lui Arsenie Boca, Sfântul Ardealului.

„Am ales să organizez aceste pelerinaje pentru tinerii, adulții și persoanele de vârsta a treia din comună la inițiativa celor trei preoți parohi – Cătălin Tatu (Oinacu), Ionuț Voinea (Braniștea) și Cosmin Țăranu (Comasca). Până acum, în ultimele două luni, câte 50 de locuitori ai satelor Oinacu și Braniștea au ajuns la – probabil – cea mai cunoscută mânăstire din zona Ardealului, urmând ca în luna august să organizez pelerinaj pentru cei din Comasca”, declara, pentru evenimentgr.ro, primarul Fabian Țîrcă.

Timp de două zile, enoriașii, însoțiți de câte un preot paroh al bisericilor ortodoxe din comuna Oinacu, vor vizita, alături de mormântul lui Arsenie Boca, și alte obiective importante, atât religioase, cât și culturale, dar mai ales au ocazia de a se detașa, fie și pentru scurt timp, de problemele de zi cu zi.

Totodată, primarul Fabian Țîrcă ne preciza faptul că asemenea pelerinaje vor continua și în lunile de toamnă, pentru a putea oferi posibilitatea unui număr cât mai mare de locuitori ai comunei să ajungă la Prislop.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole