26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

COD PORTOCALIU de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat, la nivelul județului Giurgiu

ISU Giurgiu anunță că temperaturile maxime se vor încadra între 𝟑𝟖 𝐬̦𝐢 𝟑𝟗 𝐝𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐞, iar disconfortul termic va fi accentuat, în timp ce 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐭𝐞𝐦𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚̆-𝐮𝐦𝐞𝐳𝐞𝐚𝐥𝐚̆ (𝐈𝐓𝐔) 𝐯𝐚 𝐝𝐞𝐩𝐚̆𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐚𝐠𝐮𝐥 𝐜𝐫𝐢𝐭𝐢𝐜 𝐝𝐞 𝟖𝟎 𝐝𝐞 𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢.

În perioadele caniculare, facem apel la cetățeni să evite aglomerația, efortul fizic intens și expunerea prelungită la soare, în intervalul orar 11.00 – 18.00.

Pentru siguranța lor, aceștia sunt sfătuiți să poarte haine lejere, subțiri, din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.

Totodată, aceștia trebuie să se hidrateze corespunzător, consumând circa 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, evitând băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină, dar și alimentele cu conținut sporit de grăsimi.

De asemenea, se recomandă consumul fructelor și legumelor proaspete.

O atenție deosebită trebuie acordată și copiilor, care nu trebuie lăsați singuri în autoturisme expuse la soare.

Le reamintim cetățenilor că, în perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

Intrați pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” şi consultați ghidurile din rubrica „Fenomene meteo extreme”.

CANICULĂ: https://fiipregatit.ro/ghid/canicula/

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole