10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

SURPRIZE la arat, pe un câmp din Băneasa!

Un proiectil exploziv a fost găsit, în această după-amiază, pe un teren din localitatea Băneasa. Un bărbat care desfășura lucrări agricole a solicitat sprijinul autorităților deoarece și-a dat seama că poate fi vorba despre un obiect periculos.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-a deplasat la fața locului pentru asanarea terenului. Cu acest prilej, aceștia au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 76 mm. Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

Informare preventivă

De-a lungul timpului, lucrările în construcții, activitățile agricole efectuate pe câmp sau operațiunile de detectare tip hobby au scos la suprafață obiecte ce ar fi putut fi periculoase dacă cei care le-au găsit nu ar fi solicitat sprijinul autorităților compertente.

ISU Giurgiu informează cetățenii că trebuie să anunţe, de urgenţă, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU dacă descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată. Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartușe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.), cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:

  • să nu le mişte de pe locurile pe care se află;
  • să nu le desfacă şi să nu le predea operatorilor economici;
  • să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe;
  • să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole