18.1 C
Giurgiu
vineri,12 aprilie 2024
spot_img

SUCCES al liberalilor giurgiuveni: Campusul Preuniversitar Dual din Giurgiu a fost selectat pentru finanțare

După săptămâni de emoții și de așteptare, Campusul politehnic regional pentru învățământul dual în Giurgiu nu mai este doar un vis, ci un proiect care a fost selectat pentru finanțare PNRR și va deveni realitate.

Momentele de emoții în care aleșii locali „jonglau” cu votul pentru înființarea acestuia, după zeci de drumuri în județ pentru a convinge absolvenții de clasa a opta pentru a opta să urmeze cursurile învățământului dual sau profesional, au devenit, acum, doar amintiri.

Este unul dintre cele mai importante proiecte din județul nostru din ultimele trei decenii, o investiție care va aduce oportunități la care mulți dintre giurgiuveni nici nu mai visau. În primul rând, recunoașterea potențialului zonei noastre pentru investitori de top. În al doilea rând, stabilirea unor standarde ale învățământului dual, care devine tot mai important într-o economie atât de dinamică. Și, cel mai important, copiii noștri vor avea acces la oportunități aici, acasă. Fără să mai caute locuri de muncă în alte județe sau chiar țări, spunea Elisabeta Mihalcea, vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, cea care, personal, a investit sute de ore de muncă, întâlniri, discuții și ședințe.

Și nu sunt singura. Îi mulțumesc domnului președinte Dan Motreanu pentru toată susținerea și implicarea, al cărui rol a fost definitoriu. Le mulțumesc partenerilor de la Universitatea Politehnica București, care au văzut potențialul din Giurgiu, și tuturor partenerilor din mediul de afaceri. Proiectul pentru campus a fost depus într-un parteneriat cu aceștia, dar și cu reprezentanți ai județelor Giurgiu, Teleorman și Călărași, mai preciza vicepreședintele CJ Giurgiu.  

Iar lucrurile nu se vor opri aici, Până când campusul va deveni funcțional, mai urmează multă muncă. Totodată, Elisabeta Mihalcea afirma că se așteaptă la noi încercări de blocaje sau opoziție din partea celor care pun calculele politice mai presus de viitorul generațiilor tinere.

Însă, de aici înainte drumul are o singură direcție, cea de construcție. Iar câștigul pentru județ nu va putea fi contestat nici de cele mai aprige bocitoare sau de cei mai vocali critici.

Este, fără îndoială, o realizare majoră care va defini mandatul meu de vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu și cu care mă voi mândri peste ani, indiferent unde mă va duce viața. Am intrat în politică fix pentru astfel de proiecte, care au impact și fac o viață puțin mai bună pentru oamenii în slujba cărora sunt, a încheiat vicepreședintele CJ Giurgiu.

La rândul său, președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, declara:

„Suntem tot mai aproape de obținerea finanțării europene pentru proiectul campusului dual din Giurgiu.  Proiectul depus de Consiliul Județean Giurgiu a primit cel mai mare punctaj din regiunea Sud-Muntenia, depășindu-le pe cele depuse de Prahova, Mioveni (în parteneriat cu Dacia) și Slobozia.

Este un proiect pentru care m-am luptat, alături de echipa liberală din județul Giurgiu. Nu am abandonat lupta, chiar dacă ne-am confruntat cu opoziția PSD Giurgiu, organizație care a considerat că un astfel de proiect nu este benefic pentru județ, ignorând toate argumentele prezentate de specialiști.

Un astfel de demers presupune multă muncă, dar și să pui suflet, să vezi că dincolo de proiecte sunt oameni. În acest caz, tineri care au nevoie de o șansă în viață.

Fiecare consorțiu va beneficia de finanțare din bani europeni pentru construirea unui campus profesional integrat, liceal și universitar. Vor fi construite spații de învățământ, spații de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, bibliotecă, spații de recreere.

Pe lângă județul Giurgiu, consorțiul mai include județele Călărași și Telorman. Aceste județe sunt dezindustrializate și acest campus reprezintă o mare oportunitate pentru ca tinerii să învețe o meserie solicitată pe piața muncii. Investitorii vor veni în Giurgiu, Călărași sau Teleorman doar dacă vor găsi muncitori calificați”, a încheiat liderul liberal giurgiuvean.

Regiunea 3 Sud-Muntenia

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Giurgiu

Consorțiu pentru învățământ dual integrat – Centru de expertiză în regiunea Sud Muntenia

Campus Politehnic Regional pentru Învățământ dual Giurgiu, 87.40 puncte.

Un succes răsunător, de echipă, dedicat unei comunități care merită orice efort pentru un viitor prosper, pe măsura speranțelor și năzuințelor noastre!

Felicitări tuturor celor implicați! scria, pe contul său de socializare, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, imediat ce punctajul pentru proiectul consorțiului Giurgiu-Călărași-Teleorman-Universitatea Politehnica București a fost afișat.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole