9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Stațiile GPL din județ, în vizorul pompierilor giurgiuveni încă de la începutul anului. Amenzi de peste două miliarde și jumătate de lei!

Tragedia produsă cu puțin timp în urmă în localitatea dâmbovițeană Crevedia a scos la iveală, dacă mai era nevoie, „bombele” cu ceas aflate, unele la mică distanță de locuințe, altele la oarecare distanță de proprietăți: stațiile GPL. Și, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată când se producea o tragedie, s-au demarat controale. S-au verificat, și s-a constatat că multe dintre aceste stații (acolo unde s-au finalizat controalele) funcționau fie la limita legii, fie în afara ei.

La Giurgiu, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vlașca” au avut în vedere activități de control la obiectivele din această categorie încă de la începutul acestui an.

Conform unei informări transmise de ISU Giurgiu, inspectorii de prevenire au desfășurat activități de control la obiectivele din această categorie, care nu dețin autorizația de securitate la incendiu. În urma celor 16 controale, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 278.000 lei și 30 de avertismente scrise.

Acestea au vizat lipsa autorizației de securitate la incendiu, fumatul în locuri nepermise, nereguli la exploatarea instalației electrice sau neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor.

La nivelul județului nostru sunt 49 de stații de distribuție a carburanților pentru autovehicule, opt dintre ele aflându-se pe raza municipiului. CULMEA este că, din cele 49 de stații, doar 32 dețin autorizație de securitate la incendiu!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole