26.3 C
Giurgiu
duminică,23 iunie 2024
spot_img

GALA EXCELENȚEI ÎN EDUCAȚIE 2023: Peste o mie de elevi din județ, premiați de Consiliul Județean Giurgiu, pentru performanțele școlare (GALERIE FOTO)

Timp de două zile, vineri (15 septembrie) și sâmbătă (16 septembrie), peste o mie de elevi, din tot județul, cu rezultate excelente la concursuri și olimpiade școlare urcă pe scena Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu pentru a primi, din partea Consiliului Județean (prin intermediul președintelui Dumitru Beianu și al vicepreședintelui Elisabeta Mihalcea), premiile cuvenite, în cadrul Galei Excelenței în Educație.

Primii care au umplut sala mare a Teatrului „Tudor Vianu” au fost prichindeii ciclului primar, fiecare dintre cei peste 700 de copii având onoarea de a strânge mâna președintelui Dumitru Beianu.

Deschiderea ediției 2023 a Galei Excelenței în Educație i-a revenit vicepreședintelui CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, care afirma:

Educația este fundamentul pe care se construiește viitorul unei societăți. Ea este cheia succesului personal și colectiv, având un impact profund asupra dezvoltării individuale și a progresului societății în ansamblu.

Educația ne învață să gândim critic, să luăm decizii informate și să ne adaptăm la schimbări. Ne ajută să înțelegem lumea din jurul nostru, să dezvoltăm empatie și să ne deschidem mințile către idei noi. Coincide cu al treilea an de mandat la Consiliul Județean și aș vrea pe această cale să mulțumesc domnului europarlamentar Dan Motreanu și parlamentarilor Gabriela Horga, Alexandru Andrei și Toma Petcu pentru susținerea demersurilor legate de sistemul educațional in judetul Giurgiu.

Investițiile pe care le facem în educație sunt pentru viitorul giurgiuvenilor și nu ne oprim aici.

Educația nu se oprește niciodată. Este un angajament pe termen lung față de învățare și dezvoltare personală. Cu cât investim mai mult în educație, cu atât vom avea oportunitatea de a construi un viitor mai luminos, mai echitabil, a declarat vicepreședintele CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, afirma:

„Sunteți mulți, ceea ce dovedește faptul că în Giurgiu, calitatea actului de învățământ a crescut. Vorbim anul acesta despre 1483 de copii (din ciclurile primar, gimnazial și liceal) care veți fi premiați pentru rezultatele voastre. Aceste Gale nu fac decât să vă impulsioneze să învățați în continuare cel puțin la fel de bine ca până acum, și voi, toți, sunteți un exemplu pentru colegii de generație. Aplauzele de azi, ale părinților, bunicilor și ale celor care au venit azi să vă susțină, sunt un bonus pentru voi!”.

Pe rând, unii mai timizi, alții încrezători, au urcat pe scena Teatrului „Tudor Vianu”, în aplauzele celor prezenți în sală.

  • Cum arată învățământul giurgiuvean astăzi, după cei trei ani de mandat PNL la Consiliul Județean Giurgiu

14 unități din județul Giurgiu beneficiază de programul MASA CALDĂ

5070 de preșcolari și elevi din familii vulnerabile din județul Giurgiu se află pe lista beneficiarilor voucherelor de 500 lei pentru rechizite și îmbrăcăminte

27 de unități de învățământ din județul Giurgiu au primit deja finanțare prin PNRR pentru reducerea abandonului școlar și alte 26 de școli au fost declarate eligibile pentru finanțare.

717.800 lei este valoarea sprijinelor financare oferite de Consiliul Județean celor 2.400 de elevi și cadre didactice premiați în cei trei ani la evenimentele „Gala Excelenței în Educație”.

3.000 de ghiozdane oferite copiilor din medii defavorizate, 800 oferite de europarlamentarul Dan Motreanu la începutul anului școlar ce tocmai a debutat.

Anul acesta, Giurgiu nu s-a mai numărat printre ultimele trei județe din țară în privința ratei de promovare la Evaluarea Națională, în Regiunea Sud-Muntenia, Giurgiu ocupă locul trei din șapte, depășind județele Dâmbovița,Ialomița, Călărași și Teleorman. În această regiune, după foarte mulți ani, ne-au depășit doar Prahova și Arges.

42.3 milioane lei este valoarea  contractului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județul Giurgiu”, în cadrul P.N.R.R., Componenta Educație.

 Consiliul Județean Giurgiu a depus pentru Școala Specială, CJRAE și 27 unități teritoriale administrative, total beneficiari reali 52 unități de învățământ și unități conexe.

Cel mai important proiect al Consiliului Județean Giurgiu este campusul dual, pentru care am obținut finanțare, câștigând în fața competitorilor OMV Petrom și Dacia

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole