1.9 C
Giurgiu
vineri,8 decembrie 2023
spot_img

Spitalul Giurgiu – paturi suplimentare pentru bolnavii de COVID 19. Secția Neurologie se transformă în Secție COVID

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost suplimentată Sectia de Boli Infecţioase (unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2) cu încă 10 paturi, În perioada următoare Secţia de Neurologie din cadrul Spitalului va fi transformată în Secţie COVID, ceea ce înseamnă aproximativ 35 de paturi în plus pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, de săptămâna trecută au fost create 4 locuri la Terapie Intensivă pentru pacienţii cu forme severe ale bolii. În prezent, toate paturile destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID, inclusiv cele de la Terapie Intensivă, sunt ocupate.

În ceea ce priveşte Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, pe care domnul secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a promis că o va aduce în Spital, aceasta se află în aşteptare, deoarece este necesară şi repartizarea concomitentă a personalului medical specializat în ATI, fără de care Unitatea nu poate funcţiona.

Referitor la situația pacienților deja internați în secția Neurologie, reprezentanții Prefecturii Giurgiu au declarat, prin intermediul unei informări de presă:

„Pacienţii internaţi la Neurologie vor fi fi comasaţi cu Cadiologia şi cu Internele, iar cazurile uşoare, care nu mai necesită internare, vor fi externate, pentru a face loc pacienţilor COVID.”. Altfel spus, nimeni nu va fi aruncat în stradă, dar mai multe detalii vor fi transmise marți, 5 octombrie, de către conducerea Spitalului Județean de Urgență, în cadrul unei declarații de presă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole