26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Spectacol 100% giurgiuvean la RETROPARADA TOAMNEI 2023 (GALERIE FOTO)

Premieră în evoluțiile expoziționale organizate, la Giurgiu, de Retromobil România: toți participanții la Retroparada Toamnei, după 25 de ani, sunt 100% giurgiuveni!

„Bătrânele doamne” pe patru roți ale membrilor RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA – filiala Giurgiu au putut fi admirate sâmbătă, 21 octombrie, timp de aproape trei ore, pe pietonala Mircea cel Bătrân din centrul municipiului. Câteva sute de giurgiuveni (dar și câțiva turiști bulgari!) s-au înghesuit în jurul autovehiculelor de epocă, reunite sub sigla Retroparadei Toamnei, organizată de Retromobil Club România – filiala Giurgiu.

Cel mai vechi vehicul – care, de departe, a atras privirile tuturor – a fost un Ford Mustang din anul 1965, al cărui proprietar este Viorel Burcea, un pasionat al mașinilor de epocă, unul dintre primii membri ai Clubului Retromobil (dar despre acest aspect, în curând, cu ocazia unui material amplu legat de colecția inedită a acestuia).

La polul opus, al celei mai „noi” mașini prezente la paradă, s-a aflat o Dacia 1310 din anul 1992, al cărei proprietar este chiar președintele filialei Giurgiu a Retromobil Club România, Răzvan Radu Meclea.

După ce, cu cățel, cu copil sau cu bunici, au putut fi admirate „static”, bijuteriile pe patru roți au pornit într-un marș pe traseul Mircea cel Bătrân – Șoseaua București – Kaufland – retur, putând fi admirate de și mai mulți giurgiuveni, și în mers.

Acesta se pare că a fost ultimul eveniment de acest gen din municipiul nostru, până la primăvară, când, cel mai probabil, se va reedita Retroparada Primăverii. Dar, așa cum precizam și în debutul acestui material, pentru prima dată, la un eveniment de profil găzduit de municipiu și organizat de filiala locală a Retromobil, au participat DOAR giurgiuveni.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole