23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

TÂRGUL TOAMNEI din comuna GĂISENI, un real succes pentru micii „comercianți” (GALERIE FOTO / VIDEO)

Așa cum s-a anunțat, ziua de vineri, 20 octombrie, cei 732 de elevi ai celor trei școli din comuna Găiseni (Școala Gimnazială nr. 1 Găiseni, Școala Gimnazială nr. 2 Căscioarele și Școala Primară nr. 3 Cărpenișu) s-au întrecut în aptitudini de comercianți. Prăjituri de casă, pâine de casă, sarmale, fasole (de post sau cu afumătură), mici, shaorma, hot-dog, pop-corn, sucuri naturale sau donații ale unor agenți comerciali din comună au făcut deliciul publicului care a lăsat sute de lei pentru fiecare grupă sau clasă prezentă la TÂRGUL TOAMNEI GĂISENI – ediția a șaptea.

De eveniment s-au bucurat și primarul comunei, Gheorghe Manea, care a promis pentru anul viitor două evenimente (TÂRGUL DE PRIMĂVARĂ și TÂRGUL DE TOAMNĂ), organizate într-o locație comună, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea. Alături le-a fost reprezentantul Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu, Adriana Alexandrescu.

Primii care au dat startul „petrecerii” au fost copiii Școlii Gimnaziale nr. 2 Căscioarele, urmați, aproape simultan (adică la ora 10) de cei de la Școala Primară Cărpenișu.

Copii de toate vârstele s-au reunit, pe rând, pe terenul de sport din vecinătatea Școlii Căscioarele sau din curtea Școlii Cărpenișu. De altfel, după partea „oficială”, ținută de directorul Școlilor din Găiseni, Gina Mateescu, a urmat o adevărată euforie.

Mai exact, Alexandra Voicu (fiică a satului) a întreținut atmosfera, la Căscioarele, în timp ce la Cărpenișu, deliciul au fost puștoaicele clasei a treia, care își îmbiau clienții la „perișoare” și la „prăjituri”….

Evenimentul de vineri, 20 octombrie, s-a încheiat la Școala Gimnazială nr. 1 Găiseni, unde, de la cei mai mici pitici (de grădiniță) până la adolescenții clasei a opta, cu toții și-au îmbiat vizitatorii să le deguste sarmalele, prăjiturile, micii, și celelalte preparate special pregătite pentru târgul organizat în comuna lor.

Cu glas minunat și cu veselia caracteristică vârstei, Ana Manole, descendentă a familiei Ioniță din Clejani, a întreținut atmosfera, cu muzica populară sau cu alte cântece adecvate vârstei. Puștoaica a terminat școala la Găiseni, iar acum este elevă a Liceului Dinu Lipati din București, fiind descoperită de directorul școlii pe care a absolvit-o, Gina Mateescu, și îndrumată, timp de DOAR UN AN, de profesorul de muzică, Lucian Dincă.

La finalul zilei, cei mai bucuroși au fost elevii clasei a cincea de la Școala Gimnazială nr. 1 Găiseni, care au strâns, din vânzarea produselor lor, peste 2800 de lei. Nici cei de la Grupa Mijlocie a Grădiniței Căscioarele nu au dezamăgit, cu cei 1500 de lei, iar Grupa Mică de la Cărpenișu a strâns, grație talentului mămicilor de a găti și al celor mici de a vinde, 1650 de lei. Dar, mai presus de orice, merită menționat faptul că nicio clasă nu a strâns, la pușculiță, mai puțin de cinci sau șase sute de lei, bani ce vor fi folosiți  în scopuri educative cum ar fi: excursii, vizite la muzee, la teatru și film sau la gradina zoologică.

Mai mult, pentru anul următor, primarul Gheorghe Manea a precizat că va face tot posibilul ca asemenea evenimente să fie organizate de două ori pe an, primăvara și toamna, iar locația va fi unică, astfel încât să nu se piardă timp pentru vizitarea tuturor standurilor!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole