10.8 C
Giurgiu
duminică,3 decembrie 2023
spot_img

SOLUȚIE. Copiii de la Școala Dărăști-Vlașca (Comuna Adunații Copăceni) învață, de la 1 martie, în condiții noi și moderne

Nu mai este o noutate. Primarul comunei Adunații Copăceni, liberalul Dan Rusu, este unul dintre primarii care investesc în copii, adică în viitorul localității pe care, vremelnic, o păstoresc.

Și, cum în ultima perioadă, la nivelul țării noastre s-au înregistrat o serie de cutremure importante (peste 5 grade pe scara Richter), autoritățile au fost nevoite să facă, rapid, o evaluare a clădirilor publice, pentru a depista eventuale probleme și chiar riscuri. Un asemenea risc a fost identificat de primăria comunei Adunații Copăceni la școala din Dărăști Vlașca, unitate ce a fost încadrată în categoria I de risc seismic.

Problema care apărea în această situație era legată de locul în care trebuiau mutați elevii școlii, dar mai ales modalitatea în care aceștia ar putea ajunge la noua unitate de învățământ. Cum pentru Dan Rusu nu există „NU SE POATE”, acesta a găsit rapid soluții pentru toate problemele.

Despre aceste soluții, primarul comunei Adunații Copăceni preciza:

În contextul ultimelor evenimente legate de activitatea seismică din România și din împrejurimi, Ministerul Educației a decis închiderea școlilor cu risc seismic, printre acestea aflându-se și școala veche din Adunații Copăceni precum și cea din Dărăști Vlașca.

Deciziile pe care le-am luat în urma acestei hotărări au fost influențate de timpul scurt avit la dispoziție.

Cea mai importantă dintre aceste decizii a fost aceea de realocare a copiilor din școlile afectate în Școala Gimnazială nr. 1 din Adunații Copăceni. Apoi a fost cea legată de transportul copiilor din Dărăști Vlașca, rezolvarea venind prin închirierea unui autobuz de 55 de locuri, autobuz care oferă posibilitatea transportului copiilor în condiții de siguranță maximă.

A treia decizie a fost aceea de a adapta programul școlar la noile condiții. În urma consultării cadrelor didactice s-a hotărât ca orele de curs să se micșoreze, iar propunerea mea a fost ca profesorii și învățătorii să lucreze suplimentar în regim online, pentru a fi siguri că elevii vor acumula toate cunoștințele necesare.

Sunt bucuros de faptul că elevii din Dărăști Vlașca au un alt tonus în clasele cele  noi, a precizat primarul din Adunații Copăceni, Dan Rusu

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole