18.1 C
Giurgiu
sâmbătă,13 aprilie 2024
spot_img

Giurgiuvenii au toate șansele să ajungă rapid din municipiu la Toporu, grație modernizării DJ503 (GALERIE FOTO/VIDEO)

Ani la rând, locuitorii comunei Toporu, dar și alți giurgiuveni care ar fi avut treabă în această comună, trebuiau să îndure coșmarul unui drum distrus, plin de gropi. Însă, din vara acestui an (iar dacă condițiile meteo vor permite, chiar mai devreme), acest coșmar va deveni o amintire. În luna noiembrie a anului trecut, lucrările de modernizare pe DJ503 au demarat, între timp acestea avansând „în grafic”, așa cum spuneau cei implicați în lucrare.

După 11 ani de la primul studiu de fezabilitate, în cursul anului 2022 au demarat lucrările de modernizare, în valoare de peste 30 de milioane de euro, fonduri europene. Mai exact, peste trei sferturi din cei peste 30 de kilometri ai DJ 503 sunt în plin proces de modernizare, după cei 22 de anul trecut, alți cinci intrând în reabilitare, de la începutul lui 2023.

Deși au fost zile când condițiile meteo au fost unele extrem de neprielnice, lucrările ce au putut fi executate, au fost executate, astfel că joi, 2 martie, la o vizită inopinată a președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, pe șantierul acestui drum județean, utilajele lucrau la lărgirea șoselei (lucrare pe care vremea câinoasă o permitea a fi executată, fără probleme).

Despre vizită și despre lucrare, atât directorul DIMAR (societatea care execută lucrarea), cât și președintele Consiliului Județean Giurgiu, precizau:

La rândul său, primarul comunei Toporu, Constantin Ionescu, declara:

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole