17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

VIDEO Investigație Recorder în vămile din România: „Pe aici nu se trece fără șpagă”. Marian MINA, fost taxator, actual deputat și lider PSD Giurgiu, vizat de ancheta jurnalistică

În urmă cu trei luni, România a ratat din nou aderarea la spațiul Schengen, în suspinele unei întregi clase politice, care s-a declarat revoltată și dezamăgită. Dar își doresc cu adevărat politicienii eliminarea controalelor de la frontieră? Sau există interese financiare mai presus de așa-zisele proiecte de țară? Am consultat surse din interiorul sistemului vamal, am parcurs documente, am obținut imagini video cu momente în care funcționarii români sunt mituiți și am urmărit zile întregi, dintr-o mașină, activitatea din vămile țării. În final, am obținut imaginea unui lanț al șpăgii care pornește de la firmele de transport, trece prin instituțiile statului și se termină în vârful clasei politice, spun cei de la RECORDER.

Recent, site-ul de investigații jurnalistice RECORDER publica o anchetă legată de vămile din România, de șpăgile care se încasau pe fiecare tură și de frauda la bugetul statului. Printre cei vizați, actualul președinte al PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, fost taxator, fost șef al ACI (Agenția de Control și Încasări) Giurgiu în perioada în care de notorietate era scandalul celor 9 încasatori prinși cu…mita-n pachetul de țigări.

Iată ce scriu cei de la G4media.ro, referitor la ancheta celor de la RECORDER:

„Jurnaliștii de la Recorder anunță că au consultat surse din interiorul sistemului vamal, au parcurs documente, au obținut imagini video cu momente în care funcționarii români sunt mituiți și au urmărit zile întregi, dintr-o mașină, activitatea din vămile țării. În final, Recorder susțin că au obținut imaginea unui lanț al șpăgii care pornește de la firmele de transport, trece prin instituțiile statului și se termină în vârful clasei politice.

Unul dintre numele de politicieni care apare în investigația Recoerder.ro este cel al liderului PSD Giurgiu, Marian Mina, fost controlor de trafic. El este acuzat că în calitate de fost director CNADR a reangajat mai mulți controlori prinși de instituție că nu colectau taxele de pod. Jurnaliștii Recorder mai sustin că mina s-ar intâlni în fiecare sâmbătă la un restaurant din Giurgiu cu foști colegi, controlori de trafic.

Suprins într-una din aceste întâlniri, Mina a declarat că este firesc să se vadă cu foștii colegi.

Mina a fost ales în noiembrie 2022 în fruntea organizației PSD Giurgiu, fiind girat cu prezența liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Elocvent, însă, este fragmentul care vizează strict situația din Giurgiu:

Așa cum am mai demonstrat și cu alte ocazii, minciuna e la rang de virtute în PSD Giurgiu, liderii marcanți în special încurcându-se în afirmații, la un moment dat…Vom reveni!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole