18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Eficientizarea energetică a sediului administrativ al Consiliului Județean Giurgiu devine realitate

Suma de 21.045.497,50 lei pentru Consiliul Județean Giurgiu a fost aprobată azi de către ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Cseke Attila, care a semnat 11 noi contracte de finanțare prin Componenta 5 – Valul renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență printre care și contractul de finanțare solicitat de Consiliul Județean Giurgiu.

Consiliul Județean Giurgiu primește 21 de milioane de lei pentru eficientizarea energetică a sediului administrativ. Acesta este unul din cele 11 contracte semnate astăzi de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, finanțate prin Componenta 5 – Valul renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Contractele sunt în valoare totală de 111,3 milioane de lei și vizează renovarea integrată și creșterea eficienței energetice a unor clădiri publice. Prin „Valul Renovării” se urmărește îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului de producere a incendiillor și a tranziției către clădiri verzi și inteligente.

Azi, 21 iulie, ministul a semnat contractul de finantare al unui proiect al CJG mai vechi. La ședința în care a fost aprobat, PSD a votat impotrivă.

Am argumentat în ședința de consiliu că cele 6 milioane de lei, valoarea inițială a proiectului de eficientizare energetică a sediului CJG, sunt insuficiente și am susținut renunțarea la contract, respectiv redepunerea pe PNRR.
Nu au votat toti consilierii propunerea mea dar, astăzi, dl. ministru Attila Cseke a semnat noul contract destinat sediului CJG. Și în domeniul atragerii finanțărilor europene, prima condiție este să crezi în proiect și în colectivul implicat. Felicitări tuturor!!!
, preciza președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, la scurt timp după ce semnătura ministrului Dezvoltării a ajuns pe noul contract de finanțare.

Suma aprobată prin semnătură de Ministrul Cseke Attila presupune o serie de lucrări ample: un sistem complex de factori care optimizează cheltuielile de întreținere și pune în siguranță exploatarea imobilului. Nu… doar placat clădirea, așa cum comentau aleșii județeni PSD, la momentul propunerii, de către Dumitru Beianu, a proiectului de eficientizare contra unei sume cu mult mai mici decât cea aprobată de Ministerul Dezvoltării. Așa cum se știe, la momentul acela, al propunerii inițiale, doar ca să joace rolul de „Gică Contra”, aleșii județeni social-democrați au votat împotrivă, fără a avea argumente concrete legate de acest vot. Cu toată „opoziția” pesediștilor (care au demonstrat, o dată în plus, că votul lor este strict politic, și nu dictat de necesitățile județului) proiectul a trecut de votul din CJ, ajungând, astfel, pe masa Ministrului, care a semnat de îndată finanțarea proiectului de eficientizare energetică a clădirii Consiliului Județean.

Atât parlamentarul giurgiuvean liberal, Gabriela Horga, cât și liderul organizației județene a PNL, europarlamentarul Dan Motreanu, au transmis mesaje optimiste pe paginile de facebook, odată cu semnarea finanțării de către Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole