16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Se întâmplă la BOLINTIN VALE: Un conflict interetnic mocnește. Forțele de ordine intervin! (VIDEO)

La orele serii, orașul Bolintin Vale a devenit un butoi de pulbere când mai multe zeci de persoane au ieșit în stradă, după ce o crimă oribilă a zguduit localitatea.

Din cele declarate de persoanele din comună, în noaptea de marți,11 ianuarie, spre miercuri, 12 ianuarie, un bărbat ce conducea un microbuz își terminase cursa și lăsase toți călătorii, la capăt de linie. Se ducea spre casă când i-au ieșit în cale mai multe persoane de etnie rromă din Răcari și i-au făcut semn de oprire pentru că voiau să-i ducă undeva. Șoferul nu a oprit, iar indivizii, nervoși, au aruncat cu bolovani în microbuz. I-au spart unul din geamuri, moment în care omul a coborât la ei. Aceștia l-au încercuit, l-au luat la bătaie, iar unul dintre recalcitranți a luat o cărămidă cu care l-a lovit în cap. Bărbatul a rămas întins, inconștient, pe carosabil. Transportat la spital, acesta s-a stins în unitatea spitalicească din București.

După acest incident grav, locuitorii din Bolintin Vale au ieșit în stradă, nemulțumiți, la prima vedere, de modul în care acționează oamenii legii din oraș, pe care, de altfel, îi acuză de pactizare cu infractorii din localitate.

Un incident similar s-a petrecut în anii 90, când, tot pe fondul unor tensiuni interetnice, tot după producerea unei crime abominabile, peste 50 de case au fost incendiate.

Ce spun oamenii legii

Un bărbat din orașul Bolintin Vale este cercetat de polițiști, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, fiind bănuit că a agresat un bărbat, din municipiul București, care ulterior a decedat.

La data de 9 ianuarie 2022, ora 20.32, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bolintin-Vale au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că fratele său are un conflict cu mai multe persoane, pe o stradă din orașul Bolintin Vale și a fost agresat.

La fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Orașului Bolintin Vale, unde a fost identificat un bărbat, din municipiul București, care prezenta urme de agresiune și care a fost transportat, ulterior, la o unitate sanitară din municipiul București, pentru acordarea de îngrijiri medicale și efectuarea de investigații.

În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat un tânăr, din orașul Bolintin Vale, care, la data de 9 ianuarie 2022, în jurul orei 20.30, în timp ce se afla pe Bd. Republicii din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, a avut un conflict spontan cu șoferul unui microbuz, care se deplasa în zonă, pe care l-a lovit cu o piatră în zona capului, ulterior acesta prăbușindu-se pe sol.

În cauză, este întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, în care cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

Tânărul a fost inițial reținut, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Giurgiu, iar, la data de 11 ianuarie 2022, a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă.

Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei.

Ce se întâmplă acum…

Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 9 ianuarie a.c., în orasul Bolintin Vale, în care un bărbat a fost agresat și lovit cu o piatră, ulterior decedând, astăzi, în oraș s-au strâns mai multe persoane, pentru a protesta.

În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică.

Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole