16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

O nouă schemă de protecție pentru consumatorii casnici, anunțată de premierul Ciucă și promovată de deputatul PNL Giurgiu Gabriela HORGA

Într-o recentă postare pe contul său de socializare, deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga anunța faptul că Premierul Nicolae Ciucă a decis instituirea unei noi scheme de protecție pentru consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 Kwh, care va include TVA redus la 5%, precum şi compensarea certificatului verde si a bonusului de cogenerare pentru consum.

„Noua schemă ar urma să fie aplicată începând de la 1 aprilie, data până la care este în vigoare actuala lege de plafonare și compensare  a facturilor, votată de Parlament în luna octombrie. De asemenea, pentru garantarea eficienţei măsurilor de protecţie a consumatorilor casnici, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Guvernul analizează şi introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri”, preciza deputatul liberal giurgiuvean.

Criza energiei este una la nivel European și vorbim de o zonă în care situația se schimbă de la o zi la alta. Dacă este nevoie, schimbăm și soluțiile legislative, dar acest proces trebuie să se bazeze pe propuneri concrete, a conchis deputatul Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole