18.1 C
Giurgiu
vineri,12 aprilie 2024
spot_img

Se face dreptate și pentru giurgiuveni! Parlamentarii PNL Giurgiu au obținut o victorie importantă!

După ani de zile în care au așteptat ca și municipiul nostru să fie inclus în lista localităților cu persoane ce se pot pensiona mai devreme, fără a fi penalizate, iată că, grație parlamentarilor liberali giurgiuveni, acest lucru poate deveni realitate.

Concret, persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în municipiul Giurgiu și pe o rază de opt kilometri în jurul localității vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani de zile. Este vorba despre modificarea legii 263/2010, modificată prin Legea 161/2022.

„Am introdus și muncipiul Giurgiu pe lista localităților care beneficiază de această prevedere, ca urmare a faptului că au fost afectate de poluarea produsă de diferite activități economice. Am inițiat acest amendament, alături de colegii mei, Alexandru Andrei și Toma Petcu, parlamentari PNL de Giurgiu”, preciza deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Amendamentul a fost votat în Comisia de Muncă de la Senat și luni, 6 martie, a fost aprobat de plenul Senatului. Urmează să fie dezbătut și de Camera Deputaților.

În cazul muncipiului Giurgiu, este vorba de poluarea produsă de fostul combinat chimic Verachim, care producea epiclorhidrină și polua printr-un fum toxic de clor. În anii ‘80 s-au înregistrat cazuri în care concentrația de clor din atmosferă era de 20 de ori mai mare decât limita maximă admisă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole