18.1 C
Giurgiu
sâmbătă,13 aprilie 2024
spot_img

Școala nr. 1 din Adunații Copăceni, pe lista instituțiilor cu grad seismic 1! Ce măsuri ia primăria comunei…

Urmare a recentelor evenimente seismice din zona județului Gorj, reactivată tectonic, și după cutremure de peste 5,6 grade pe scara Richter și sute de replici, autoritățile naționale au refăcut listele instituțiilor aflate în riscul 1 de risc seismic!

Una dintre acestea este Școala nr. 1 din comuna giurgiuveană Adunații Copăceni.

Despre acest aspect, primarul comunei, Dan Rusu, a precizat:

„Astăzi (n.r. joi, 23 februarie) am participat la o întâlnire cu cadrele didactice ale școlilor din comună. Principalul punct de discuție s-a referit la încadrarea școlii vechi din Adunații Copăceni și a celei din Dărăști Vlașca (școli construite acum 100 de ani) în clasa I de risc seismic, ca urmare a unor expertize efectuate și înaintate către ministerele de resort încă din anul 2017.

Ținând cont de acest lucru, am decis relocarea tuturor elevilor și a orelor de clasă din cele două școli amintite mai sus în școala nouă din Adunații Copăceni, organizarea ulterioară a lucrurilor urmând să fie comunicată părinților de către cadrele didactice.

Această situație este însă de foarte bun augur pentru noi, deoarece ni s-a aprobat construcția a două noi școli în Adunații Copăceni și în Dărăști Vlașca, astfel încât în cel mai scurt timp cele două școli la care am făcut referire vor fi demolate iar în locul lor vor fi ridicate școli moderne, cu dotări de ultimă ora, în care copiii vor învăța și se vor pregăti la cele mai înalte standarde.

Școlile, împreună cu noua sală de sport ce este într-un stadiu avansat de construcție în curtea școlii noi din Adunații Copăceni reprezintă angajamentul meu pentru un învățământ de calitate în comună. Sunt pe deplin convins că în acest sens voi găsi în cadrele didactice și mai ales în părinți cei mai puternici susținători ai mei în acest demers, deoarece prin această măsură nu vom periclita viețile copiilor și ale dascălilor”. a încheiat primarul Rusu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole