18.1 C
Giurgiu
sâmbătă,13 aprilie 2024
spot_img

Politehnica București susține, consumă resurse pentru un campus regional de învățământ dual pentru Giurgiu, și PSD a zis că… nu avem nevoie!

Ceea ce astăzi, 23 februarie, se anunța a fi un real succes pentru dezvoltarea (economică, educațională și socială) a județului, s-a transformat, grație social-democraților giurgiuveni, dar și celor din ProRomânia (tot un fel de satelit pesedist), într-un…fiasco!

Chiar dacă liberalii care anterior se abținuseră au votat PENTRU realizarea unui CAMPUS PREUNIVERSITAR DUAL la nivelul municipiului, social-democrații și ProRomânia au ales să se opună, pentru motive de genul „drobul de sare”…

Consilierii PSD din Consiliul Local Giurgiu au respins proiectul referitor la constituirea consorțiului pentru învățământul dual. În mod scandalos, au blocat un proiect necesar pentru viitorul copiilor și tinerilor din Giurgiu care au nevoie să învețe o meserie.

Sub conducerea lui Marian Mina, PSD Giurgiu a rămas aceeași organizație nocivă ca în vremurile când filiala județeană era condusă de nașul său, Niculae Bădălău. Deviza lor a fost mereu aceeași: nimic pentru giurgiuveni, totul pentru interesele lor și ale găștii PSD. Este culmea ipocriziei să te lauzi mereu că ești din Giurgiu și să nu îți fie rușine obrazului să îți bați joc de fiecare dată de viitorul giurgiuvenilor.

Este de noaptea minții să dai cu piciorul posibilității de accesare a fondurilor europene și să invoci “impactul bugetar” în condițiile în care președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a anunțat că instituția pe care o conduce își asumă confinanțarea.

Nu au fost ascultate nici măcar argumentele aduse de Gabriel Petrea, culmea tot din PSD, și director general adjunct al Universității Politehnice din București, instituție de învățământ care face parte din acest parteneriat și nici ale celorlalte județe partenere în proiect, conduse tot de PSD.

Reprezentanții Politehnicii Bucuresti au argumentat că județul Giurgiu poate deveni un pol de dezvoltare regională pentru meseriile viitorului. Construcția campusului urma să fie finanțată din PNRR, după care cheltuielile urmează să fie preluate de Ministerul Educației.

Este inacceptabil să ignori munca profesorilor de la Universitatea Politehnică din București, care au lucrat la acest proiect chiar la solicitările noastre, resursele consumate de toți partenerii din proiect, de Politehnica, mai bine de un an s-a lucrat pentru pregătirea acestui dosar, în parteneriat cu angajații din administrația locală.

Acești consilieri locali ar fi trebuit doar să voteze un proiect prin care #Giurgiu devenea centru regional de educație duală pentru trei județe și nici măcar asta nu au vrut să facă. Ei reprezintă un partid care nu a făcut nici cel mai mic efort pentru educația din acest județ.

Un astfel de consorțiu poate beneficia de finanțare din bani europeni pentru construirea a câte unui campus profesional integrat, liceal și universitar.

Campusul dual era planificat să fie înființat în municipiul Giurgiu, proiectul fiind în valoare de 23 de milioane de euro.

Consiliile locale sau județene care s-au alăturat demersului au adoptat deja hotărâri adoptate în favoarea demersului. Consiliul Județean Călărași, Consiliul Local Călărași, Consiliul Local Zimnicea au votat deja în unanimitate pentru acest parteneriat. Toți au înțeles, inclusiv reprezentanții PSD din aceste consilii, cât de important ar fi un astfel de proiect pentru comunitățile lor! Doar la PSD Giurgiu nu se înțelege acest lucru!

Județul Giurgiu are nevoie de investiții pentru a se dezvolta. Ori de câte ori discutăm cu potențiali investitori în județul Giurgiu, aceștia au ezitări și reclamă tocmai lipsa unor oameni care să fie calificați în meserii solicitate pe piața muncii.

Mina și PSD Giurgiu “s-au mobilizat” azi pentru ratarea unui proiect pentru viitorul copiilor din Giurgiu, pentru copiii care au nevoie de o meserie! Dar Mina nu va reuși să mai țină acest județ izolat și sufocat de interesele lor, cum a mai facut-o împreună cu Bădălau!

Partidul Naţional Liberal nu renunță la acest proiect în Giurgiu pentru că educația copiilor este esențială!, scria, la scurt timp după vestea respingerii proiectului, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Degeaba a încercat președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, să le explice consilierilor din categoria „Gigi CONTRA”, care sunt, de fapt, avantajele, și că municipalitatea nu ar trebui să plătească niciun leu cofinanțare…

Culmea este că doi social-democrați (Gabi Petrea, din partea Politehnicii București), și Gheorghe Cireap (președintele patronatelor IMM-urilor din județul Giurgiu), aproape că i-au implorat pe colegii de partid să aprobe realizarea acestui campus…

În aceste condiții, deși s-au dat asigurări că municipalitatea nu va cheltui niciun leu pentru implementarea acestui important proiect pentru dezvoltarea zonei noastre, și mai cu seamă, așa cum preciza profesorul Daniel Comeagă, o somitate în mecatronică, de la Galați până la Drobeta Turnu-Severin nu avem nicio universitate pe malul românesc al Dunării, în schimb avem la Ruse, în Bulgaria, o Universitate aflată în colaborare cu Universitatea Politehnica din București, consilierii PSD și cei ai PRO ROMÂNIA au preferat să voteze împotriva acestui proiect extrem de important pentru dezvoltarea județului.

Iar PSD-iștii nu sunt la prima „abatere”…Au votat împotriva realizării noului Spital Județean în Giurgiu, pentru că, nu-i așa, nu ne trebuie….Mai mult, au blocat, prin intermediul prefectului SUSȚINUT de PSD, deși se declară „apolitic”, bugetele celor 54 de primării din județ, prin atacarea în instanță a repartizării bugetelor de echilibrare…

Iar astăzi, 23 februarie, au pus capac dorinței lor de a pune bețe în roate dezvoltării județului: au votat ÎMPOTRIVA REALIZĂRII UNUI CAMPUS PREUNIVERSITAR la Giurgiu, deși acest lucru ar fi deschis un drum pentru locuri de muncă mai bine plătite și, în consecință, de venituri la bugetul local…

Dar, nu-i așa, e mai bine să ții o populație (fie ea și de câteva zeci de mii de locuitori) în sărăcie, subdezvoltată, și fără educație…doar ai nevoie de oameni care să pună ștampila „unde trebuie”, momiți cu câteva zeci de lei în plus la pensie, la ajutor social, sau cu ajutoare de diverse tipuri…Acei oameni sunt cel mai ușor de manipulat, iar PSD de astfel de oameni are nevoie!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole