17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Salariile DGASPC Giurgiu vor fi plătite, pentru o lună, în zilele următoare

Faptul că tot mai multe instituții se află în imposibilitatea asigurării veniturilor salariale pentru angajați nu mai este o noutate, iar cei care răspund de bunăstarea angajaților caută soluții. O asemenea soluție a căutat și președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, pentru cei aproximativ o mie de angajați ai DGASPC Giurgiu, care sunt în urmă cu primirea salariilor.

Astfel, vineri, 1 octombrie, la sediul Ministerului Finanțelor a avut loc o întâlnire a președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, cu ministrul de resort, Dan Vâlceanu, în prezența parlamentarilor giurgiuveni Alexandru Andrei și Toma Petcu.

Acesta a discutat despre situația gravă în care se află în special DGASPC Giurgiu, instituție aflată în imposibilitatea achitării salariilor de aproape trei luni pentru cei aproximativ o mie de angajați.

„Ni s-a promis ca la ședința de guvern de astăzi (n.r. luni, 4 octombrie) să ni se acorde 4,5 milioane de lei, reprezentând salariile pentru o lună. Acestea sunt posibilitățile la acest moment. Cu toată părerea de rău, banii alocați, ca în fiecare an, până la luna a șasea, a șaptea, am tras de ei și am ajuns până la luna a noua. Dar mai mult de atât nu avem. Iar este lipsită de fair play tirada aruncată de anumiți oameni politici, pentru că bugetul acestui an este construit exact ca acum doi, trei sau patru ani. Nu ai cum, cu niște alocări bugetare și venituri insuficiente, să ai de unde să dai mai mult. Așteptăm, ca de fiecare dată, rectificările care să completeze aceste sume. Pe de altă parte, a mai fost și problema cu pandemia, care a dus la alocări mai mici decât în anii precedenți, situația economică fiind afectată de această pandemie. Nu ne-a afectat doar pe noi, ci pe toți!”, a precizat președintele CJ, Dumitru Beianu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole