9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

S-a redeschis secția de etnografie a Muzeului Județean „Teohari Antonescu” (FOTO GALERIE)

Ceea ce trebuia să fie o surpriză pentru luna martie (relansarea oficială a secției de etnografie a Muzeului Județean „Teohari Antonescu” din Giurgiu) a fost un fel de „start furat”, întrucât un post de radio a divulgat deja ceea ce directorul instituției de cultură, Gabriel Dumitru, pregătise pentru prima lună de primăvară.

În prezent, secția de etnografie și artă poate fi vizitată zilnic, de luni până vineri, între orele 9,00 – 16,00. Deși s-ar fi dorit ca programul de vizitare să fie și pentru zilele de week-end, acest lucru nu este posibil deocamdată.

Alexandra Cristică, muzeograf și specialist în etnografie, preciza, legat de noutățile din secția muzeului:

Alexandra CRISTICĂ (muzeograf, stânga) și Gabriel DUMITRU (manager Muzeul Județean TEOHARI ANTONESCU)

„Secția a fost închisă în contextul reabilitării muzeului, dar acum o redeschidem, ca un cadou anticipat de mărțișor, dar cu un cadru expozițional diferit, mai cu seamă pe partea de textile. Aceasta cuprinde doar ansambluri vestimentare din vechea zonă Vlașca, alături de alte piese textile: ștergare, velințe, peretare, precum și piese de ceramică. Nu lipsește nici expunerea, pe sectoare, a ocupațiilor zonei (pescuit, agricultură, viticultură, prelucrarea lemnului și metalului)”.

Cea mai veche piesă a secției este o cămașă vlăsceană, din secolul 19, primită donație din partea unei persoane fizice.  

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole