26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

VIDEO: Convoiul umanitar pentru sinistrații din Turcia a trecut de Giurgiu

Un miliard de lei vechi a alocat Consiliul Județean Giurgiu pentru sprijinirea persoanelor care au avut de suferit în urma cutremurelor de peste 7 grade pe scara Richter, produse începând cu data de 6 februarie, în Turcia. Zeci de mii de oameni au murit, și milioane au rămas fără un acoperiș deasupra capului, în condiții meteo extrem de vitrege. De altfel, Consiliul Județean Giurgiu și filiala Giurgiu a Crucii Roșii Române au fost primii care au răspuns strigătului de ajutor al Semilunii Roșii, omonima turcă a SCRR.

Vineri, 24 februarie, aproape de orele prânzului, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu a trecut convoiul cu ajutoarele pentru sinistrații din Turcia: 754 de convectoare de căldură (ce vor deservi, de fapt, peste 7500 de persoane), corturi, paturi, pături și alte piese de cazarmament, de la Crucea Roșie Americană, acestea fiind inițial destinate Ucrainei.

Despre convoi au vorbit președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, și Marian Măcelaru, directorul filialei Giurgiu a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Însoțitorul convoiului, din partea Crucii Roșii Giurgiu, Lia Măcelaru, preciza, la rândul ei:

Atât convectoarele, cât și materialele de cazarmament vor ajunge la peste 1500 de kilometri distanță, la Adana (Turcia), loc în care s-au refugiat foarte mulți dintre cei sinistrați în urma cutremurelor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole