18.1 C
Giurgiu
vineri,12 aprilie 2024
spot_img

Roata de Jos, comuna cu cea mai mare rețea de gaze din județ! (GALERIE FOTO)

Aflată în plină dezvoltare, și având în spate o istorie legată de exploatarea zăcămintelor de gaze naturale, comuna Roata de Jos se poate lăuda cu cea mai amplă rețea de distribuție a gazelor naturale din județ. Peste 99% dintre locuitori au gazele „la poartă”, mulți dintre ei fiind deja racordați la această rețea.

Dar dezvoltarea comunei nu se oprește aici. Primarul Marin Ghidănac supraveghează proiectele aflate în derulare la această dată.

S-a făcut deja recepția la rețeaua de apă de 12 km, urmează în curând să fie făcută recepția și pentru stația de epurare, modernizată, pentru 6000 de persoane.

În satul Cartojani, se lucrează la proiectul de extindere rețea de apă cu șase kilometri, și la realizarea unei stații de epurare, cu fonduri AFM.

Avem deja 42 de kilometri de asfalt, și 55 de km de rețea de gaze naturale în comună! Suntem, aproape sigur, pe primul loc în județ din acest punct de vedere”, spune primarul Ghidănac.

Nu s-a omis nici importantul Program de dezvoltare Anghel Saligny, acolo unde s-a depus proiect pentru asfaltarea a 12 km de Drum Comunal ce leagă Roata de Jos de comunele învecinate.

La această dată, au fost deja finalizate lucrările de modernizare la școlile din comună, urmând ca, până la data începerii cursurilor, să fie adus și mobilierul cel nou pentru Școala Nr. 1 Roata. Finalizate, la acest moment, sunt și Grădinița cu 3 grupe, Centrul de zi și Dispensarul din Cartojani, și, în maxim două luni, cu fonduri de la bugetul local, va fi realizată rețeaua de apă și canal în satul Roata Mică (patru kilometri).

Printr-un alt program de dezvoltare, PNRR, s-a depus un proiect pentru realizarea a 7 km de piste de biciclete, iar ultimele locuințe construite vor beneficia, la rândul lor, de extinderea rețelei de gaze cu încă 1,5 km.

Unică la nivel de județ, contorizarea inteligentă a consumului de gaze naturale de către populație urmează să fie implementată de către Primăria Roata de Jos, proiectul fiind aproape 100% câștigat.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole