12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

REVOLTĂTOR! O firmă agricolă, ce nici nu plătește impozite și taxe în Stănești, distruge drumurile asfaltate din comună! Locuitorii au ieșit în stradă!

Așa cum scriau, cu ceva timp în urmă, colegii de la „Giurgiu pe surse”, zeci de locuitori ai comunei Stănești au ieșit în stradă, nemulțumiți de faptul că o firmă agricolă din localitate, care nu achită niciun fel de taxe către autoritatea publică locală, folosește și distruge drumurile din comună, reabilitate – în cea mai mare parte – din fondurile proprii ale Primăriei Stănești.

Concret, era vorba despre firma SC AGROKAIZER SRL, înmatriculată în comuna Jilava, județul Ilfov, care are doar un simplu punct de lucru în comuna Stănești.

Mai mult, conform celor precizate de cei de la „Giurgiu pe surse”, localnicii din satul Ghizdaru, comuna Stăneşti, au ieşit în stradă cu tractoarele şi căruţele pentru a bloca circulaţia camioanelor de mare tonaj ale societăţii SC.AGROKAISER SRL, o societate comercială cu profil agricol ce îşi are sediul social în judeţul Ilfov, comuna Jilava, firmă ce are un punct de lucru şi în comuna Stăneşti.
Transportul de cereale, de la punctele de recoltare până la depozit, se realizează pe DC 118 şi DC117, ce fac legătura cu DJ 503.

” Dascălu (patronul AGROKAISER) ne-a rupt drumurile cu tirurile lui. Oamenii din comună sunt revoltaţi.. degeaba repară primăria, dacă sunt lăsate să circule camioanele astea de 60 de tone. Un venetic a ajuns să facă ce vrea în comuna noastră. Am înţeles că nici nu plăteşte impozite la noi, el având firma la Jilava. Noi plătim, primăria repară drumurile şi ei le distrug. De ce nu merg cu camioanele pe drumul pietruit?”, declara, pentru giurgiupesurse.ro, unul dintre localnici.
Drumurile comunale menţionate au restricţii reglementate de tonaj, 7,5 tone, în timp ce transportul pe drumurile din localitate se face doar cu autocamioane ce depășesc 40 de tone. Deși drumul era supravegheat de camere video, se pare că „binevoitori”,
susținători ai AGROKAIZER, ar fi distrus aceste camere de supraveghere.

„Era de mare ajutor deoarece înregistram numărul camioanelor care încălcau reglementarea de tonaj şi puteau fi amendaţi de către poliţie. Aceasta a fost distrusă. Nu că amenda ar fi ajutat prea mult.. 2000 de lei, este o sumă fără mare importanţă pentru AGROKAISER.Era totuşi ceva, îi speria puţin si îi obliga să respecte legea”, declara pentru aceeași publicație reprezentantul desemnat pentru supravegherea video a zonei.

Referindu-se la acest caz, primarul comunei Stănești, Dănuț Mitrea, a precizat:

„Nu vreau să comentez prea mult referitor la această societate comercială, avem permanent probleme cu aceasta. Este ca şi cum un străin îţi vine în casă, distruge tot şi tu trebuie să repari în urma lui. Noi am luat măsurile pe care legea le oferă. Am făcut demersuri la Consiliul judeţean, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, mai mult nu putem face”.

Așa cum scriam cu puțin timp în urmă, localitatea Stănești este printre puținele care, la început de an, lucrează intens la asfaltarea tuturor drumurilor din comună, lucrări realizate din bugetul prorpriu al Primăriei.

Credit foto: www.giurgiupesurse.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole