1 C
Giurgiu
vineri,8 decembrie 2023
spot_img

Replica președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru BEIANU, la acuzațiile lansate de PSD-iștii Marian Mina și Florentina Stănculescu

Recent, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, anunța faptul că, așa cum a mai procedat și în alte situații cu proiecte importante pentru dezvoltarea județului, prefectul Florentina Stănculescu a atacat, în instanță, hotărârea legată de alocarea fondurilor de echilibrare pentru toate UAT-urile din județ.

Imediat ce acest lucru a fost făcut public, la „rampă” au ieșit atât Florentina Stănculescu, susținută în funcția de prefect de către PSD, cât și deputatul social-democrat Marian Mina. Nici mai mult, nici mai puțin, cei doi îl acuzau pe Dumitru Beianu de…MINCIUNĂ!

Într-o nouă postare pe contul său de socializare, președintele Consiliului Județean Giurgiu revine cu o replică dată celor doi, în care demontează acuzațiile PSD:

„Situația generată de blocarea, prin acțiunea prefectului, a hotărârii privind repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor a stârnit, evident, reacții din partea celor două persoane decidente, dl. Mina si d-na Stănculescu.

Care, blocând zeci de proiecte de investiții ale primăriilor se simt datori să se justifice…

Jignitor și fără argumente, ca de obicei, d-lui Mina îi retransmit invitația de a participa la o dezbatere publică despre administrație, principale domenii de activitate și soluții propuse de domnia sa și de subsemnatul în mandatele de președinți ai CJ.

Sunt convins ca experiența acumulată lângă cântarul AND, plus funcțiile oferite ulterior de dl. Bădălau, i-au adus un bagaj important de experiență administrativă și vom avea o discuție constructivă.

în ce privește tema în sine, reafirm, în acest an, grație și celor două alocări oferite județului Giurgiu din Fondul de Rezervă de către premierul Nicolae Ciucă, sumele repartizate țin cont de majoritatea proiectelor comunelor si orașelor. Mai mult ca sigur că persoane din conducerea centrală PSD au solicitat acest sprijin, iar dl. președinte Motreanu și subsemnatul am salutat efortul financiar. Înfumuratului domn Mina îi lipsesc asemenea abordări constructive și nu a cerut niciodată ceva pentru vreo primărie pe care, chipurile, o reprezintă.

În plus, am anunțat, pentru 2023, asocierea cu UAT pentru lucrări de infrastructură rutieră și, în primul calup de hotărări vor intra și cele propuse de primarii PSD ai comunelor Greaca și Gostinari, vor urma și altele doritoare, dovadă că acuzațiile d-lui Mina sunt false.

Referitor la d-na Stănculescu, repet, blocarea unei viitoare investiții de 250 milioane de euro prin atacarea unei hotărâri CJ fără sa ceară lămuriri prin procedura prealabilă pe care o folosește doar în cazul primăriilor prietene o desconsideră pe doamna prefect. Propunerea mea de revocare a respectivei hotărâri are doar scopul de a relua, in alt mod, acest proiect pentru construirea unei mari centrale foto-voltaice, care va genera sute de locuri de muncă și va aduce beneficii FIECĂRUI UAT din județul Giurgiu.

Revenind la buget, pentru argumentul pueril al domniei sale, cum că doar 21-22 de comune au trimis solicitări de alocare, mă rezum la a-i informa pe cei interesați că obligația instituției noastre era să TRIMITĂ aceste adrese tuturor UAT în 5 zile de la comunicarea sumei repartizate județului și putem dovedi că am respectat această condiție, dar am mai fost obligați prin lege să și APROBĂM repartizarea în alte 10 zile, altfel întreaga sumă ar fi fost blocată la Min. de Finanțe. Că nu au trimis solicitări toate comunele și orașele chestionate, sigur s-a mai întâmplat în fiecare an anterior si vom prezenta, miercuri, datele relevante. Dar toate acestea sunt cunoscute de doamna prefect, fost director economic în CJ, care pleacă, deja, în această dispută, fără argumente convingătoare, la fel ca șeful de partid al domniei sale”, încheie Dumitru Beianu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole