5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

Atac DUR al celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, la adresa PSD Giurgiu și a prefectului Florentina Stănculescu

Atacarea în instanță a bugetului Consiliului Județean Giurgiu de către prefectul susținut de PSD, Florentina Stănculescu, nu a rămas fără consecințe. Dacă președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a demontat fiecare dintre afirmațiile celor doi pesediști de vază ai județului (Florentina Stănculescu și Marian Mina, deputat PSD și președinte PSD Giurgiu), iată că și cei doi vicepreședinți liberali ai CJ, Elisabeta Mihalcea și Cristian Anculescu, vin cu replici la adresa PSD Giurgiu.

Prima care a reacționat a fost Elisabeta Mihalcea, care preciza, referindu-se la atacurile prefectului Florentina Stănculescu, un veritabil Gigi-Contra giurgiuvean:

PSD Giurgiu nu se dezminte. Pe modelul moștenit de la nașul Bădălău, prefectul județului Giurgiu continuă să demonstreze că pentru această generație de politicieni cinici, interesele meschine contează mai mult decât oamenii.

Prefectul județului a atacat hotărârea Consiliului Județean prin care au fost alocate fondurile de echilibrare. Care sunt consecințele? Zeci de proiecte din PNRR sau alte programe vor fi blocate, rămânând fără bani pentru cofinanțare. În al doilea cel mai sărac județ din țară, cu oportunități unice de a realiza proiecte pentru oameni, PSD alege să țină oamenii captivi în sărăcie. De ce? E simplu, pentru că la anul urmează alegeri și e mult mai ușor de vândut iluzii când oamenii au nevoie de ele.

Nu există nicio explicație logică pentru acest demers. Pur și simplu calculul politic învinge din nou bunul simț. Știu, însă, că cea mai mare parte a locuitorilor județului nostru vor face diferența între politicieni preocupați de voturi și oameni politici preocupați de binele copiilor noștri. Și vor pedepsi cinismul cu cel mai puternic instrument al democrației: votul.

La rândul său, celălalt vicepreședinte CJ Giurgiu, Cristian Anculescu, a atacat dur decizia prefectului Florentina Stănculescu, de a bloca investițiile și proiectele de dezvoltare a mai multor localități din județ:

Vineri, prefectul județului a atacat hotărârea CJG prin care au fost alocate fondurile de echilibrare, demers neinspirat, cu efecte dezastruoase pentru programele de investiții și nu numai.

Aș adăuga că UAT-urile au nevoie de banii aceștia pentru cofinanțările proiectelor pe care le au din PNRR, AFM etc. Vedem în fiecare zi proiecte ale comunităților care se semnează din fonduri nerambursabile sau prin Anghel Saligny, de la buget. Toate acestea au nevoie de cofinanțare. Prefectul județului, tocmai pe acestea le blochează pentru că primarii giurgiuveni nu își vor putea aproba bugetele incluzând aceste fonduri și le va fi afectată capacitatea financiară pentru asigurarea cofinanțării investițiilor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole