17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Prefectul Județului o comite! DIN NOU!

După „bravura” anului trecut, când a atacat bugetul Consiliului Județean Giurgiu (fie și parțial), și după ce a atacat și proiectul de hotărâre ce viza înființarea parcului fotovoltaic, iată că prefectul județului o comite…din nou!

„Sport” preferat de Florentina Stănculescu, aceasta și-a găsit un țel în funcția pe care, vremelnic, o ocupă, din a pune, cu orice chip, bețe în roate. Atât conducerii Consiliului Județean, cât și primarilor de comune din județ.

Așteptate cu sufletul la gură de toți edilii din județ, fondurile de echilibrare au fost aprobate zilele trecute, în ședință extraordinară de consiliu.

Doar că prefectei Florentina Stănculescu încă nu se știe ce nu i-a plăcut…Probabil faptul că fondurile – mari, mici, suficiente – puteau fi folosite de UAT-urile respective pentru finanțări ale proiectelor depuse și câștigate pe diverse programe (PNRR, ANGHEL SALIGNY, AFM etc).

Referindu-se la ultimul atac sub centură al prefectului județului, președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, spunea:

„Astăzi, prefectul județului a atacat hotărârea CJG prin care au fost alocate fondurile de echilibrare, demers neinspirat si cu efecte dezastruoase pentru programele de investitii si nu numai (voi reveni săptămâna viitoare cu detalii relevante).

Și aș adăuga că UAT-urile au nevoie de banii aceștia pentru cofinanțările proiectelor pe care le au din PNRR, AFM etc. Vedem în fiecare zi proiecte ale comunităților care se semnează din fonduri neramburabile sau prin Anghel Saligny, de la buget. Toate acestea au nevoie de cofinanțare. Doamna prefect tocmai pe acestea le blochează pentru că primarii giurgiuveni nu își vor putea aproba bugetele incluzând aceste fonduri și le va afecta capacitatea financiară pentru a asigura cofinanțarea investițiilor.

Pentru acest moment, vreau să demontez impresia creată de un articol subiectiv, prezentând situația reală:

  anul trecut, premierul a alocat succesiv două tranșe, din Fondul de rezervă aflat la dispoziția prim-ministrului fonduri pentru UAT-urile din județul Giurgiu. Am salutat alocările respective, care au permis unui număr de comune și orașe să își completeze sursele de finanțare;

  prin hotărârea adoptată, nu am făcut decât să alocăm sumele corespunzătoare cotei de 6 % din impozitul pe venit pentru a rezolva nevoile financiare ale celorlalte UAT-uri.

Până la data organizării unei conferințe în care să prezint detalii relevante, mă rezum să prezint situația alocărilor, foarte ușor de parcurs și de interpretat de către giurgiuvenii interesați.

Vom constata, fiecare dintre noi, că diferențele sunt nesemnificative și toate comunele au bani pentru proiectele avute în listele de investiții.

În consecință, PSD, după ce că nu a adus niciun leu pentru dezvoltarea județului Giurgiu, face tot ce poate pentru a bloca și bruma de sume ce sunt alocate comunităților pentru dezvoltare. Din nou, social-democrații demonstrează că pe ei nu îi interesează bunăstarea locuitorilor din județul nostru, ci îi vor săraci, fără condiții demne de viață, pentru că, nu-i așa, un popor (în cazul nostru, locuitorii județului) sărac este mai ușor de manipulat! Iar manipularea este „arta” PSD-ului!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole