10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

PUTEREA.RO: Administrația Națională a Rezervelor de Stat cumpără grâu din noua recoltă

Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) a început să cumpere grâu din noua recoltă. O primă licitație în acest sens va avea loc prin intermediul BRM – ședință electronică, fiind vorba de o cantitate de 45.000 tone, care va fi livrată în mai multe loturi.

”ANRSPS organizează licitație pentru atribuirea unor contracte la termen de furnizare a cantității totale de 42.500 tone de grâu de panificațe, gradul Ro, nr.1, cod CPV 032111200-în numele unității teritoriale 515 în vederea constituirii unui stoc rezervă de stat de grâu care să permită în caz de criză și penurie asigurarea consumului de pâine și produse de panificație pentru populația României. ANRSPS își îndeplinește obligațiile prevăzute de legislația specific rezervelor de stat, adică de constituire rezerve stocuri de stat”, se arată în caietul de sarcini.

Începerea livrării produsului se va face în maximum 5 zile lucrătoare de la data constituirii garanției de bună execuție cu o derulare pe o perioadă de 3 luni, iar finalizarea nu va depăși data de 29.11.2022. Grâul va ajunge în silozurile din Bascov (Argeș) și Ivești (Galați) și trebuie să îndeplinească caracteristici peecum: proteină peste – 12%, masa hectolitrică – 77 kg/hl și impurități totale – maxim 6%.

În acest an, recolta de grâu este estimată undeva la 9 milioane tone de grâu, față de circa 10,4 milioane tone (date INS), în 2021, scăderea fiind determinată de secetă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole